Trøgstad Stadion

Endelig skulle jeg huke av en ny bane utenfor Oslo-kretsen, men likevel et litt uventet sted.

Etter å samla baner som en helt i Oslo-kretsen i det siste, var det på tide å vende nesa til nye jaktmarker. Østfold er jo kretsen jeg naturlig nok kjenner best, og her har jeg også besøkt samtlige klubber og baner som benyttes fast i seriesystemet. Ikke nok med det, men dette innlegg forfattes bare to kvelder etter kampen at kampen er spilt og det er jo også litt stas.

Trøgstad/Båstad FK spiller til vanlig på Trøgstad Kunstgress. Hvis jeg har forstått det riktig har den banen blitt utsatt for hærverk og i den forbindelse søker klubben ly på Trøgstad Stadion, vegg i vegg med sin vanlig hjemmebane, ut sesongen. Selv om jeg så mitt snitt til å huke av en nye bane og var fornøyd med det, skulle jeg gjerne sett at det var under andre omstendigheter at de nå hadde byttet beite.

Jeg hadde hvert fall ikke skumle hensikter da jeg etter dagens gjøremål i Moss kunne dure inn til Trøgstad. Det gjorde jeg i en av mine svigerforeldres bil som vi låner for anledningen, og jeg parkerte den trygt ved anlegget og ankom rett på kampstart. Her skulle nevnte hjemmelag måle krefter mot Ørje IL i 6. divisjon, avdeling 1. Dette ble en plass annonsert som en naboduell, men det er kanskje en større overskrift når det IKKE er et naboppgjør på nivå 7 (lite glimt i øyet der).

Stas var det uansett, og jeg må si at lokalbefolkningen også imponerte med det jeg telte meg frem til å være rundt 60 tilskuere på plass. Trøgstad Stadion har kunst underlag og løpebane rundt. På den ene langsiden er tribunene faktisk plassert midt i en liten skrent, mellom banen og et skogholt like bak tribunen. Det er to tretribuner som utgjør fasilitetene. Den største er nesten to tribuner i en, bare koblet sammen av inngangspartiet i midten, og man ankommer tribunen bakfra. Ved siden av er det en mindre sak, også den i tre, og sammen huser de mer enn nok plass til å være på nivå 7. Ved klubbhuset var kiosken også åpen for anledningen, og med speaker på plass i tillegg var alt rigget til fest.

Hjemmelaget var også klare for fest, for det var i grunn aldri tvil om hvor seieren skulle havne denne kvelden. 3-0 sto det til pause, og da gikk jeg for å unne meg kaffe og vaffel i kiosken. En titt innom telefonen for å oppdatere meg på den pågående Champions Chess Tour-turneringen ble det også, før spillere igjen entret kunstgressmatta.

Trøgstad/Båstad slapp aldri foten av gasspedalen, og de ga seg ikke før stakkars Ørje ble sendt hjem med hele 9-0 i bagasjen. Da gjensto det bare for meg å returnerte til den for tiden lånte bilen. Nå er jeg også noe så sjeldent som à jour med bloggingen, og det er jo også stas. Da kan jeg tillate meg en liten status på 385 baner totalt, og jeg har fremdeles et lite håp om å runde 400 før vi synger jula inn. Jeg har også noen spennende utenlandsturer på programmet i løpet av høsten. Hva som blir neste bane i skrivende stund vet jeg ikke, men det blir nok innenfor landets grenser.

For flere bilder fra Trøgstad Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og X-profilen @paabortebane.

Trøgstad/Båstad FK 9 - 0 Ørje IL

Målscorere

1-0 Lars Erik Ludvigsen 4'
2-0 Ayan Akram 22'
3-0 Aleksander Valen 34'
4-0 Willian Haave 50'
5-0 Amandus Goldsack Riiser 55' (sm)
6-0 Willian Haave 60'
7-0 Marius Sæther Nilsen 82'
8-0 Marius Sæther Nilsen 88'
9-0 Willian Haave 90'


Turnering: 6. divisjon, avdeling 1, Østfold

Tilskuere: 60

Dato: 26.9.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *