Høvikbanen

Etter å ha sett Høvik IF et par ganger borte, var det på høy tid å besøke deres egen lekegrind.

Det var ny mandag og en uke siden jeg hadde huket av en ny bane. Den gangen så jeg Høvik IF på Sportsplassen mot Bækkelagets SK, og jeg hadde i tillegg sett dem i aksjon borte for ytterligere noen serierunder siden. Dermed kunne jeg ikke la Høvikbanen så ubesøkt særlig lenger, og denne mandagskvelden bød altså anledningen seg til å avlegge den et besøk.

For 11. gang på rad skulle altså en ny bane på min liste tilhøre Oslo-kretsen, selv om Høvik geografisk tilhører Bærum. Denne ettermiddagen hadde vi vært på middag hos mine svigerforeldre, og det var her jeg «satte igjen» kone og sønn da tiden var moden for å komme seg videre. Regnværet som herjet utenfor sådde tvil i meg et lite sekund, men når jeg både fikk lånt en regnjakke av svigerfar og fikk tenkt meg om en ekstra gang var jeg klar for tur.

Høvikbanen var altså kveldes destinasjon. Dit trenger jeg omtrent en times kjøring, og jeg ble jeg holdt med godt selskap av en kaffekopp fra Shell, god podkast på anlegget og et regnvær som ikke hadde til hensikt å avta. Det var rett og slett litt ufyselig da jeg ankom Høvikbanen, sammen med hele to skuelystne til.

Fra parkeringsplassen ankom jeg Høvikbanen inn ei dør i gjerdet på toppen av en stor betongtribune som dominerer anlegget. Dette er en ren ståtribune med trappesatser i midten og, originalt nok, et siste tribune-trinn ned til bakken i treverk. Uten å stresse det klarte jeg også å karre meg ned dit uten vannplaning. Fra bakkeplan kunne jeg skue bort på klubbhuset ved siden av. Der inne søkte spillerne ly fra regnet så lenge som mulig, og kiosken var dessverre ikke bemannet for anledningen.

Jeg måtte trosse regnet for å få knipset noen bilder fra anledningen. På min ferd rundt anlegget rakk både Marius Sjølie Aas og Nicholas Christian Nøtsund Leidenfelt å score mål for gjestene Dynamo Mjøsa FK. Dermed sto det 0-2 da jeg tok plass, godt innpakket, på toppen av nevnte tribune for å se kampen videre derfra. Det sto altså om poeng i 7. divisjon, avdeling 1, Oslo, denne kvelden. Flere mål ble det ikke før hvilen, og nå var det såpass utrivelig at jeg trosset prinsippene mine og parkerte bilen inntil gjerdet bak tribunen og så resten av kampen derfra. Rutinert som jeg er parkerte jeg selvsagt bilen med langsiden mot banen, slik at jeg kunne se kampen ut av vinduet på siden fremfor frontruten som fungerer svært dårlig til slikt når det regnet såpass som det gjorde denne kvelden.

Fra min tørre VIP-plass kunne jeg overvære en målløs 2. omgang. Litt kaldt blir det jo i bilen etter hvert også, så da dommeren blåste av kunne jeg vri om nøkkelen og fyre på med varmluft i setet på min verd tilbake til Moss.

For flere bilder fra Høvikbanen og andre turer, sjekk ut Instagram- og X-profilen @paabortebane.

Høvik IF 0 - 2 Dymano Mjøsa FK

Målscorere

0-1 Marius Sjølie Aas 10'
0-2 Nicholas Christian Nøtsund Leidenfelt 15'


Turnering: 7. divisjon, avdeling 1, Oslo

Tilskuere: 3

Dato: 18.9.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *