Muselunden

Bordet var dekket for en banehopperfest av de sjeldne, i 10. divisjon(!) i Oslo.

Banehopping godt nede i divisjonssystemet skjer ofte i eget selskap, og det er i utgangspunktet ikke meg imot. Selv om det alltid er trivelig å hilse på kjentfolk, skulle vi denne kvelden oppleve noe jeg tørr påstå er nokså unikt. Banehoppere er skrudd sammen på den måten at det er stas å huke av en sjelden bane, og Muselunden ved Sinsenkrysset stiller i aller høyeste grad i den kategorien.

Her skulle det faktisk avholdes seniorkamp på herresiden for første gang siden 2014-sesongen(!). Dette skyldes at Sandaker vanligvis bruker Nordre Åsen som sin hjemmebane, men for en sjelden gangs skyld så kolliderte det med Skeid sin hjemmekamp i 1. divisjon. Det førte til 24 innsjekkinger på appen Futbology, som jeg ikke kan forstå annet enn er soleklar rekord på dette nivået, hvert fall i Norge. Det betydde også mye kjentfolk for min del, så det var en flott kveld vi hadde i vente.

På vei inn til Muselunden plukket jeg opp min trofaste partner in crime, Anders Johansen, og etter å ha funnet parkeringsplass tuslet vi sammen ned til kamparenaen i brukbar tid før kampstart. Antall kjente fjes blir for mange til at jeg nevner alle her, men det var en solid delegasjon som tok oppstilling da dommer blåste i gang oppgjøret.

Vi skulle se oppgjøret Sandaker SFK v Holmen IF 2 i 10. divisjon, som er det laveste nivået i divisjonssystemet i Norge. For de som vil ha en quiz på lur til en passende anledning, spilte faktisk Sandaker i toppdivisjonen tilbake i 1948/49-sesongen. Med det er de ett av en håndfull lag i Oslo som har spilt på toppnivå i norsk fotball. Nå var hverdagen en ganske annet, i tilværelsen som et av landets dårligste A-lag, men den slags la ingen demper på stemningen i kveld. Kanskje snarere tvert imot.

Selv i hyggelig passiar måtte jeg ut på min faste bilderunde, og denne kvelden var intet unntak. Muselunden har ingen tribunefasiliteter. Banen ligger som nevnt rett ved Sisenkrysset, og er en del av et grøntområde hvor det er blokker i umiddelbar nærhet og det er en frisbeegolfbane på stedet. Resten av området har selvsagt skikkelig gress, men både dagens kamparena og 7-er-banen ved siden avhar dessverre kunstgress.

Vi rakk også ett mål før hvilen, da Christoffer Berntsen Brusnes sendte gjestene fra Asker i føringen etter 41 spilte minutter. Det var ingen kiosk for anledningen, men det var såpass mange å skravle med at de minuttene gikk unna uansett. 2. omgang ble minst like hyggelig, både sosialt og en god kamp. Til slutt skulle det ende 2-3 til Holmen 2. Delegasjonen med banehoppere avsluttet kvelden med å ta et gruppebilde for historiebøkene. Da var det bare å takke gjengen for kampen, før Anders og jeg fant tilbake til min trofaste racerbil og returnerte til Østfold.

For flere bilder fra Muselunden og andre turer, sjekk ut Instagram- og X-profilen @paabortebane.

Sandaker SFK 2 - 3 Holmen IF 2

Målscorere

0-1 Christoffer Berntsen Brusnes 41'
0-2 Even Tyholm 70'
0-3 Herman Aasgaard 75'
1-3 Byfaith Benit Nkubito 80'
2-3 Ali Esmail 85'


Turnering: 10. divisjon, avdeling 1, Oslo

Tilskuere: 32

Dato: 1.9.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *