Bøn Stadion

Denne kvelden var et nytt steg på veien mot fullført avdeling i Akershus-kretsen.

I skrivende stund har jeg fullførte både 4. og 5. divisjon i Oslo, og neste realistiske mål er å gjøre et solid innhogg i Akershus-kretsen. Det er jeg for så vidt godt i gang med, men de som står igjen nå krever som regel nærmere 1,5 timer kjøring hver vei fra min bopel i Moss, så det er ikke bare å dure av gårde dit hver kveld når jeg også har plikter på hjemmebane.

Men denne litt grå og dystre kvelden bød muligheten seg for en tur igjen, og den hadde jeg til hensikt å bruke på Bøn Stadion, og 5. divisjonsoppgjøret Bøn FK v Aurskog-Finstadbru SK. For å ta det geografiske enkelt og greit, befinner vi oss nå i Eidsvoll kommune som bør være kjent for de fleste nordmenn, for å si det sånn. For meg vekker det også barndomsminner av ulike slag, men jeg var altså ikke i utgangspunktet på besøk «down memory lane» denne kvelden.

Bøn Stadion vil kanskje noen si er en raus bruk av begrepet «stadion», men det klinger da mye bedre enn en del annet som det er naturlig å sammenlikne dette med. Anlegget domineres av et flott og høyreist klubbhus. Har var det både husly til spillerne og dommere, men også kiosk inne i selve bygget som var godt å ha i pausen på en kveld som denne hvor det kom litt fra oven.

Noen klubbrepresentanter hadde slått opp noen partytelt, og i ly for regnet var det utstyrt med både høyttaleranlegg, speakertjeneste og stoler for de skuelystne. Utover dette er det ikke andre publikumsfasiliteter, men jeg kan med glede meddele at kveldens kamp skulle spilles på skikkelig gress. Og det på en kveld som innbød til noen saftige sklitaklinger.

Jeg var alene på tur denne kvelden, men det er deilig noen ganger det også. Richard Davidsen sendte vertene i føringen allerede etter tre minutters spill, og Lasse Melby reduserte i det 24. minutt. Omgangen vil nok likevel huskes best for noen helt annet. Her må jeg faktisk dra frem en noe slitt media-floskel, men det var intet annet enn et ellevilt langskudd som både jeg og mange andre var overbevist om satt som støpt i vinkelen, men spratt rett ut igjen takket være en av stengene som står inne i målet. Den eneste som trodde det var den ordentlige stolpen var karen med all makt i en fotballkamp, så den blir dessverre aldri stående som tellende. På vei inn til pause var selvsagt dette den store snakkisen, og etter det var jeg også mer overbevist om at jeg hadde sett rett.

Uansett, 1-1 til pause i dommerens bok og da søkte jeg ly i kiosken for å bytte noen riksdaler mot å få noe varm drikke i skrotten. 2. omgang var slett ikke verst den heller, i tussmørket og regnværet på Bøn Stadion. Det så lenge ut til å gå mot en U på kupongen, men Szymon Rudolf Krolikowski ville det annerledes og avgjorde til gjestenes fordel med det som omtrent var kampens siste spark på ballen.

Dermed 1-2 til gjestene, hvis hjemmebane ikke er besøkt av undertegnede, så det må jeg få gjort noe med etter hvert. Jeg kom meg tilbake til bilen, litt våt, men da er varme i bilsetet godt å ha. Ferden tilbake til Moss gikk smertefritt, og med det var 5. divisjon i Akershus enda et steg nærmere å bli komplett. Så får vi se om jeg klarer det før sesongslutt, men i skrivende stund er jeg redd det skal holde hardt.

For flere bilder fra Bøn Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og X-profilen @paabortebane.

Bøn FK 1 - 2 Aurskog-Finstadbru SK

Målscorere

1-0 Richard Davidsen 3'
1-1 Lasse Melby 24'
1-2 Szymon Rudolf Krolikowski 90'


Turnering: 5. divisjon, Akershus

Tilskuere: 20

Dato: 8.8.2023

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *