Ventspils Stadions (Latvia)

Jeg rakk enda en kamp i Latvia før ferien var over for denne gang.

Vi hadde kommet frem til turens siste dag, og i den anledning hadde vi forflyttet oss til den latviske havnebyen Ventspils. Det er kanskje et navn som for fotballinteresserte nordmenn vil høres kjent ut, da disse for eksempel har møtt Rosenborg i e-cup ved et par anledninger. Hovedgrunnen til at vi hadde funnet veien til Ventspils var mer venting eller pilsing, for herfra skulle vi nemlig ta en nattferje tilbake til Sverige.

Den skulle imidlertid ikke gå før sent på kvelden. Likevel reiste vi i god tid for å sjekke ut en by som ikke akkurat bugnet av liv denne lørdagen. Vi fikk da tatt en runde på et kjøpesenter og fått i oss noe mat, før jeg på forhånd hadde fått grønt lys til å avslutte turen med, hold på hatten, en fotballkamp. Når vi kom så langt var det egentlig like greit for fruen å bruke et par timer der også, for vi var vel i stor grad nokså ferdige med selve byen.

Vi skulle i dag se JFK Ventspils v FK Dinamo Riga i 1. līga, som er nivå 2 i latvisk fotball. Litt spent var jeg på hva som ventet meg, og førsteinntrykket var vel ikke så langt fra forventingene med gratis inngang og rundt regnet 150 tilskuere. Noen euro hadde jeg tatt ut for å være sikker, men vi får legge de i skapet til neste tur og håpe at de beholder sin verdi til da. Noen gretne vakter hører med, men vi fikk omsider plassert banevognen et trygt sted og entret Ventspils Stadion.

Stadionet domineres at en høyreist og romslig tribune som strekker seg over hele den ene langsiden. Ifølge engelsk Wikipedia har stadionet en kapasitet på 3 200 tilskuere, og det trenger ikke å være så veldig langt fra sannheten. Hovedtribunen er kledd i blå plastseter, og med plass til kommentatorer og annet fintfolk i noen bokser med glassruter mot banen, midt på tribunen. Det er løpebaner rundt banen , men det tåler vi når gresset får ligge i fred. For å komme til kiosken, eller nærmere bestemt en liten kafeteria, tok vi oss ned på nevnte løpebane og inn i et bygg tilknyttet et, hva skal jeg si, lite idrettskompleks på stedet.

Vi slo oss ned og var med det klare til kamp. Nå skulle min kone og sønn debutere i latvisk fotball, uten at jeg trengte å kjøpe inn ballonger og kake for å markere akkurat det. Kamp med en liten tass på halvannet år bærer jo selvsagt preg av det, men jeg fikk nå med meg brorparten av de første 45 minuttene som går inn i historiebøkene med 0-0 som resultat. Over i 2. omgang falt avgjørelsen i hjemmelagets fordel i det 68. minutt da Kristaps Kancs ble kampens eneste målscorer.

Med det tok vi farvel med Ventspils Stadions og jeg blir nok stående på to latviske baner en god stund fremover. Vi kunne mer enn mindre kjøre videre rett til ferjeleiet og innse av hoveddelen av turen dessverre var over for denne gang. Dagen etter brukte vi på å komme oss fra Stockholm til Moss, og vi rakk vel ikke å komme til norsk asfalt før vi så smått hadde begynt å lufte neste utflukt. En nydelig ferie var bokstavelig talt ved veis ende, men i skrivende stund kan vi allerede se frem til spennende destinasjon utover høsten.

For flere bilder fra Ventspils Stadions og andre turer, sjekk ut Instagram- og X-profilen @paabortebane.

JFK Ventspils 1 - 0 FK Dinamo Riga

Målscorere

1-0 Kristaps Kancs 68'


Turnering: 1. līga (nivå 2)

Tilskuere: 150

Dato: 1.7.2023

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *