Melløs Treningsfelt A

Melløs Treningsfelt er delt i to baner, og da er det jo på sin plass å besøke begge.

Denne sesongen har Moss FK 2 spilt hjemmekampene sine på Melløs Treningsfelt, fremfor kunstgressbanen ved siden av som har vært brukt de siste årene. På hjemmesidene til fotballforbundet står de fast oppført på det som heter Melløs Treningsfelt B, men fra tid til annen og gjerne uten forvarsel, kan de flytte seg over på Melløs Treningsfelt A. For 9 av 10 tilskuere har de få meterne sikkert fint lite å si, men for en som meg kan det gi mye glede.

I den grad det er kontroverser i groundhopper-miljøet, så er kanskje noe av det nærmeste vi kommer slikt hvor grensen går for hva som kan kalles en ny bane og ikke. Etter litt frem og tilbake har jeg landet på at min løsning er så enkel som det kan få blitt, alle nye baner er nye baner. Og Melløs Treningsfelt er nå en gang delt opp i to baner, og da tillater jeg meg å telle den som to.

Denne søndagen var jeg på et aldri så lite jobboppdrag i Horten og hadde i utgangspunktet ikke planlagt med Moss 2-kamp, selv om jeg visste at de skulle spille derby mot SK Sprint-Jeløy 2 i 4. divisjon. Men det var helt til jeg kjørte fordi banen rett før kampstart, i utgangspunktet på vei hjem fra Horten-Moss-ferja, da jeg så at de gjorde seg klare til kamp på felt A. Da kunne jeg ikke gjøre annet enn å ta en u-sving, og på vei inn på feltet ringe fruen og be ærbødigst om hun ville være alene med sønnen vår et par timer til.

Det løste seg heldigvis og da kunne jeg, blid som ei lerke, ta plass på felt A på treningsfeltet, som i praksis er samme gressletta som B-feltet jeg har besøkt tidligere, men av grunner jeg allerede har nevnt ble ny bane på min liste. Melløs Treningsfelt A er rett og slett en gressmatte uten noen form for tribunefasiliteter. Den er inngjerdet, og er nabo med Melløs Stadion som fungerer som et flott bakteppe.

Det var altså duket for en klassiker i form av Moss v Sprint-Jeløy, og selv om det i dag var reservelagene som skulle i aksjon er det jo litt ekstra stas når disse klubbene møtes. Første halvdel av 1. omgang var virkelig et derby verdig også, for etter 23 minutter spill sto det allerede 2-2 etter utlikningen til Sprint-spiller Alban Ramadani. Det var nok få som trodde at det skulle bli kampens siste nettkjenning, men fotballen er merkelig noen ganger.

2-2 til slutt altså, og jeg kunne vende nesa hjemover og takke kona for anledningen til å huke av en lokal bane som jeg slipper å ergre meg over neste gang jeg kjører forbi. Så får jeg bare vente i spenning på neste gang det byr seg en mulighet på Løkenfeltet, på andre siden av Melløs Stadion.

For flere bilder fra Melløs Treningsfelt A og andre turer, sjekk ut Instagram- og X-profilen @paabortebane.

Moss FK 2 2 - 2 SK Sprint-Jeløy 2

Målscorere

1-0 Lucas Hans Gustaf Nilsson 5'
1-1 Rajvir Singh Aujla 14'
2-1 Lucas Hans Gustaf Nilsson 16'
2-2 Alban Ramadani 23'


Turnering: 4. divisjon, Østfold

Tilskuere: 60

Dato: 6.8.2023

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *