Hagavallen (Sverige)

Det var klart for en ny utflukt til nabolandet.

Det var torsdag, og jeg skulle igjen begi meg ut på en kveld med breddefotball på agendaen. Igjen skulle jeg ha med meg trivelig besøk, i form av min groundhopper-kompis Anders Johansen. Etter å ha plukket han opp i Moss, tok vi sammen fatt på veien via Indre Østfold, og over grensa til Sverige.

Der skulle Töcksfors IF måle krefter mot IK Arvika Fotboll i Division 4 Värmland, som for ordens skyld er ensbetydende med nivå 6 i Sverige. Etter å ha fått ut noen kroner i svensk valuta fant vi veien til Hagavallen, kveldens kamparena. Der brukte jeg 50 svenske riksdaler av feriebudsjettet i bytte mot å ta meg inn på bane nummer 27 i Sverige.

Nabolandet vårt har generelt flotte anlegg i bredden, og selv om dette nødvendigvis var en i toppen av den tabellen, var det et trivelig sted å se fotball. Anlegget domineres av den ene langsiden, der det er et høyreist klubbhus med platting foran, hvor det var mulig å se kamp fra. Ved siden av var kiosken i eget bytt, og videre bortenfor der igjen var en slags platting med tak over som er «kjekk å ha på en regnværsdag», som Øystein Sunde sang i en av sine udødelige musikalske mesterverk.

I dag var vi dog ikke alene om å velge gressvollen som strakk seg fra nevnte byggverk, ned mot banen. Noen benker står plassert hist om pist, men etter vår sedvanlige bilderunde satte vi oss like greit rett på gresset og nøt kampen derfra. Vi ble vitne til en feiende flott 1. omgang. Hjemmelaget gikk til hvilen med 2-1-ledelse, og gitt det varme været valgte jeg kald drikke i kiosken for anledningen. 2. omgang kunne bikket begge veier, all det tid det sto 2-1 nesten helt til slutt. I det 88. minutt kunne vertene omsider senke skuldrene da Alexander Oscarson satte 3-1 og i praksis punkterte kampen.

Da kunne Anders og jeg finne tilbake til bilen, og vi unnet oss også en matstopp på svenskesiden av grensa, før vi duret tilbake samme vei som vi kom fra, og kunne fornøyde utvide banehopperlisten med ytterligere en bane. Neste på mitt program nå var familieferie til Estland og Latvia, der jeg fikk med meg kamper i begge de landene, i tillegg til en kamp i Sverige på turen første dag. Som om ikke det var nok, skulle jammen meg Anders dukke opp på samme kamp som meg både i Tallinn og Riga, uten at vi var på samme tur. Mer om det i de neste innleggene.

For flere bilder fra Hagavallen og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Töcksfors IF 3 - 1 IK Arvika Fotboll

Målscorere

1-0 Pawel Staszczak 19'
1-1 Jefferson Parra Parra 35'
2-1 Morteza Yawadi 45+5'
3-1 Alexander Oscarson 88'


Turnering: Division 4, Värmland (nivå 6)

Tilskuere: 143

Dato: 22.6.2023

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *