Østsiden Kunstgress

Denne kvelden benyttet jeg en sjelden mulighet til å huke av bane i Østfold.

Noen ganger er det å få huket av banen som trekker meg ut, og det selv om kampen ikke nødvendigvis fanger særlig stor interesse. Slik var det i aller høyeste grad denne kvelden da Østsiden IL 2 skulle ta imot Drøbak/Frogn IL 3 til kamp i 7. divisjon, Østfold. Jeg ser kamper i denne divisjonen fra tid til annen, men et 2. lag mot et 3. lag er jo ikke det helt store, skal jeg være ærlig, og det var ene og alene at denne kampen var satt opp på Østsiden Kunstgress som trakk meg til gamlebyen denne kvelden.

Jeg hadde et Teams-møte med jobben på kvelden, men da det var satt opp kl. 19.00-20.00 og kampen skulle starte kl. 20.00, tok jeg rett og slett det møtet i bilen utenfor hjemmebanen til Østsiden IL. Vi holdt skjemaet, så da kunne jeg hoppe ut av bilen idet dommeren blåste i gang oppgjøret, og rusle forbi klubbhuset og gressbanen som vanligvis blir brukt her på «Øssia» som de lokale sier, og om det stemmer det jeg er blitt fortalt har også denne banen blir brukt på sommeren selv om oppgjøret har vært satt opp på kunstgressbanen på kretsens hjemmesider.

Dette er i så måte ikke langt unna eneste gang jeg foretrekker kunstgress fremfor kamp på gress. Jeg hadde bange anelser denne solfylte junikvelden, og jeg tror faktisk det var en solid regnskur tidligere på dagen som «reddet» meg ved denne anledningen. Da jeg tuslet forbi nevnte gressbane var det nemlig ikke mulig å overse alt overvannet på deler av banen, som i praksis ville gjort den ubrukelig til en fotballkamp.

Og det gjorde også at jeg ble værende utover kvelden, og jeg tillot meg faktisk å ha podkast på ett øre mens jeg tuslet rundt på min sedvanlige bilderunde. Med to reservelag er det jo som kjent vanskelig å spå hva en kan får servert, men denne kvelden bød lagene virkelig opp til dans. Før kvarteret var spilt sto det allerede 2-2 foran det jeg talte meg frem til å være 22 tilskuere (overraskende mange), men det skulle til gjengjeld stå seg til pause. Det var naturlig nok ingen kiosk denne kvelden, så jeg benyttet heller pausen til å hente genseren min i bilen før lagene var i gang igjen.

En ulykksalig DFI-spillet sørget for et lengre avbrudd i spillet denne kvelden, da han fikk skulderen ut av ledd. Det endte med at ambulansepersonell måtte komme til unnsetning for å få den tilbake på plass. Ute på banen fortsatte likevel målkalaset som til slutt endte med hele 3-4 til gjestene fra badebyen. Jeg kunne med det si meg fornøyd med en ny bane på lista, og fra nå kan Østsiden bruke gressbanen sin igjen så mye de vil for meg.

For flere bilder fra Østsiden Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Østsiden IL 2 3 - 4 Drøbak/Frogn IL 3

Målscorere

Målscorere og tidspunkt delvis ukjent, utelater alle


Turnering: 7. divisjon, avdeling 3, Østfold

Tilskuere: 22

Dato: 15.6.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *