Štadión Pri Kuchajde (Slovakia)

Det var nå klart for kamp i mitt 26. land med fotball.

Min kone og jeg har brukt mamma- og pappaperm, samt noe redusert jobb, til å reise mye sammen. Sønnen vår på halvannet år skulle denne helgen besøke sitt land nummer 9 og 10, når vi inkluderer Norge. Vi skulle ha base i Wien denne helgen, som for øvrig er en flott og spennende by, men vi skulle også unne oss en dagstur til den slovakiske hovedstaten, Bratislava.

Grunnen til dette var delvis at det bare er en drøy times togtur mellom byene. Og dels for at jeg etter litt graving klarte å finne frem til en 4. divisjonskamp i byen, og da blir det straks interessant for meg. Min kone hadde vært i Slovakia før, så det var ikke nødvendigvis det viktigste i verden å komme seg dit om jeg ikke hadde funnet noe som trakk meg i de baner.

Med det kan jeg spole frem til lørdag i ferien, da vi ga oss i kast med nevnte dagstur til Bratislava. Vi hadde en flott dag i byen før fokuset ble rettet mot fotballkampen, og det er jo tross alt den slags denne bloggen tar mål av seg å glede eventuelle lesere med. Jeg måtte som nevnt dykke ned til nivå 4, og Bratislava-avdelingen i divisjonen, for å finne frem til oppgjøret NŠK 1922 Bratislava v TJ Jarovce.

Jeg betalte gladelig to voksne inn med €3 per snute mens minsten var gratispassasjer, og kunne med det ta med inn på anlegget som ga meg 26 land på groundhopper-samvittigheten. Anlegget har en provisorisk tribune på den ene langsiden, kledd i røde og rosa plastseter i fire rader. Denne dagen skulle vi prise oss lykkelige for at det var tak over denne, ellers hadde det blitt en meget våt opplevelse.

På den ene kortsiden er det en liten tribune til med samme type seter, men uten tak, samt klubbhus med en liten platting mot banen der noen lokale koste seg med slalombrus av typen som er blankt og vi må på Vinmonopolet for å få tak i her hjemme. De spiller fotball på skikkelig gress her og gir papirbillett i døra, så det var nærmest som å reise noen år tilbake i tid, og med nevnte regnskyll innbød det også til noen saftige sklitaklinger utover kampen.

Det blir jo en litt annen type kamp når vi har med barn, men jeg fikk med meg stort sett det som skjedde utpå matta og koste meg stort med lørdagsunderholdningen. Selve kampen oppsummerer jeg kort med at det sto 1-1 til pause og 2-2 ved full tid. En flott fotballkamp var det, og nå gjaldt det bare for oss å rekke det forhåndsbestilte toget tilbake til Wien. På vei dit sovet arvingen for kvelden, så ble det en rolig og fin togtur tilbake til hovedstaden der vi hadde base og kunne fortsette turen. Dagen etter skulle jeg også få med meg en fotballkamp i land nummer 27 i rekken, men mer om det i neste innlegg.

For flere bilder fra Štadión Pri Kuchajde og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

NŠK 1922 Bratislava 2 - 2 TJ Jarovce

Målscorere

Målscorere ukjent


Turnering: 4. liga, Bratislava (nivå 4)

Tilskuere: 70

Dato: 10.6.2023

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *