Lexby Idrottsplats (Sverige)

Etter 15(!) nye baner på rad i Norge, skulle jeg endelig bevege meg utenfor kongeriket igjen.

Det var pinse, og deler av denne helga skulle jeg benytte til å besøke Liseberg med min svigerfamilie. For andre året på rad skulle vi leie det samme huset litt utenfor hjerte av Göteborg, og allerede på fredag reiste vi nedover mot storbyen. Hovedattraksjonen skulle være på lørdag, og i lys av det hadde jeg fått innvilget søknad om å snike meg unna selskapet et par timers tid på fredag kveld.

Jeg skulle nemlig få med meg i kamp på Lexby Idrottsplats. Nærmere bestemt Partille IF FK v Skene IF i Division 3, Mellersta Götaland, som for ordens skyld er nivå 5 i Sverige. Jeg ankom anlegget nokså tett på kampstart, og rutinert som jeg er hadde jeg allerede tatt ut noen svenske riksdaler på veien slik at jeg kunne betale meg inn med 60 svenske kronor ved inngangen.

Lexby er velsignet med gress, og for en med gressallergi er jeg sjelden i tvil om underlaget når jeg går mot kamparenaen. Alt av fasiliteter er på den ene langsiden, samme side som vi ankommer anlegget. En større platting strekker seg store deler av banens lengde. Her finnes kiosk, klubbhus, muligheter for å stå inntil rekkverket for å se kamp og det er også satt ut noen benker og bord for de som foretrekker det. På motsatt langside er laglederbenkene, som de ofte er, og med det var jeg klar for å se kamp på bane nummer 24 i nabolandet.

Med på turen er det en rekke nevøer og nieser i alderen ni år og ned, så bare det å få et par timer i eget selskap for å lade batteriene er jo noe en som meg kan sette pris på. Kaffe og korv i kiosken ble det også. Jeg skal ikke si at det var det største høydepunktet for det var en fin fotballkamp jeg og rundt regnet 100 andre var vitne til, men den vil for alltid stå igjen med 0-0 i historiebøkene. Da var det bare å dure tilbake til festen og gjøre meg klar til en fullpakket dag på Liseberg dagen etter.

For flere bilder fra Lexby Idrottsplats og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Partille IF FK 0 - 0 Skene IF

Målscorere


Turnering: Division 3, Mellersta Götaland

Tilskuere: 100

Dato: 26.5.2023

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *