Eventyrøy Stadion

Seljord var neste stopp på min håpløse ferd mot å besøke alle fotballbaner.

Denne helgen hadde jeg vært med to vennepar av min kone på en trivelig hyttetur på Haukelifjell. På søndag hadde jeg noen forpliktelser å ta meg av, så allerede lørdag returnerte jeg til Moss en dag før resten av gjengen for å gjøre det klar til morgendagen. Jeg kunne drøyd et par timer til på hytta, men jeg fikk igjen innvilget søknad av min vakre kone til å lure med meg en fotballkamp på veien. Valget falt til slutt på 5. divisjonsoppgjøret Seljord IL v Kroken IL i Telemark-avdelingen.

Jeg rakk akkurat å trille sønnen vår inn i drømmeland, før jeg beregnet akkurat nok tid til å parkere utenfor Eventyrøy Stadion fem minutter før kampstart. Et idyllisk navn på et fotballstadion, og det var slettes ikke verst i levende livet heller. Jeg ankom bak anleggets to eneste tribuner langs den ene langsiden. Det er to (tilsynelatende) identiske provisoriske sittetribuner med fire rader kledd i sorte plastseter. Mellom tribunene har de også snekret opp ei speakerbu, rundt kunstgressbanen er det løpebaner og i det ene hjørnet var det kiosk og med bra utvalgt. Vakre omgivelser er det jo også på disse kantene av landet, så jeg gledet meg til å se fotballkamp her da jeg satte meg ned med en kaffekopp fra kiosken etter å ha fullført min faste bilderunde.

Krokens Ørjan Øverland sørget for kampens første nettkjenning etter 17 minutter spill, og Seljords Jan Marcus Hjertås rakk akkurat å få vertene tilbake i kampen før dommeren blåste av 1. omgang med 1-1 på måltavla. Da unnet jeg meg en ny tur i kiosken, hvor jeg i køen traff på en par banehoppere fra Sørlandet og slo av en trivelig prat med dem. Spillerne var straks klare for de siste 45, og der skulle til slutt Seljord vise seg å være det sterkeste laget denne solfylte lørdagen.

Marius Greiner og Markus Myrvang Tangen sørget for en til slutt komfortabel 3-1-seier, og jeg kunne med det finne tilbake til min trofaste Škoda som nok en gang skulle frakte meg tilbake til Moss etter en flott tur som igjen fikk plass til en fotballkamp helt på tampen.

For flere bilder fra Eventyrøy Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Seljord IL 3 - 1 Kroken IL

Målscorere

0-1 Ørjan Øverland 17'
1-1 Jan Marcus Hjertås 45'
2-1 Marius Greiner 63'
3-1 Markus Myrvang Tangen 66'


Turnering: 5. divisjon, Telemark

Tilskuere: 40

Dato: 20.5.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *