Nymark Kunstgress 3

En uskyldig 4. divisjonskamp inneholdt plutselig en av de villeste avslutningene jeg har bevitnet.

De som har vært på noen fotballkamper gjennom livet, har helt sikkert gått til stadion med en uforklarlig følelse av at «i kveld skjer det noe helt spesielt». Den har jeg kjent på. Men jeg skal være ærlig nok til å innrømme at jeg ikke så for meg at Nymark IL v Flaktveit IK i 4. divisjon, avdeling 2, Hordaland på Nymarksbanene i Bergen kom til å få plass på den lista.

Kalenderen viser midten av mai og jeg var på jobbhelg i Bergen, som jeg er fra tid til annen. Denne gangen valgte jeg bil fremfor fly av den enkle grunn at jeg ikke hadde så tett program som jeg pleier, og hadde i den anledning planer om å få presset inn litt banehopping mellom slagene. Som sagt, så gjort, som det heter, og for å gjøre en lang historie kort sto jeg nå klar for kamp ned Nymark Kunstgress 3 en solfylt(!)  lørdag formiddag i Bergen.

Nymarksbanene ligger rett utenfor Brann Stadion, for de som har vært der, og brukes i grunn av en rekke lag og anledninger så vidt meg bekjent. Brann 2 spilte her så sent som i fjor, men etter opprykket til 2. divisjon flyttet de til Varden Amfi, som jeg faktisk skal komme tilbake til i neste innlegg. Jeg liker jo å se «riktig» hjemmelag, og i så måte var det jo litt ekstra stas at Nymark IL var vertskap denne kvelden. De skulle kjempe om poeng mot Flaktveit i 4. divisjon, som nevnt over, og jeg tok nå plass langs sidelinjen for å se hvordan dette ville utspille seg. Det er ikke noe tribunefasiliteter å skryte av på denne plassen. Et høyreist klubbhus med garderober har de i det ene hjørnet, og her er det en trapp opp til en platting hvor de som er tidligst ute kan få begivenhetene i fugleperspektiv. Her oppe finnes det også en enkel inngangsport som ikke er eneste entre til anlegget. Inngangspenger tok de ikke, men det var til gjengjeld dårlig med kiosk.

Jeg var som nevnt på jobbhelg. Tankene drev litt i den retning underveis, men jeg var raskt tilbake i kampen da Kyrre Woldstad sendte vertene i føringen allerede etter fire minutter. Etter at Marius Nybakken sørget for balanse i det berømte regnskapet, skulle Truls Thorn vise seg frem med hat-trick – to mål før hvilen og ett i det 54. spilleminutt. Dermed 1-4 i solskinnet, og etter hvert som klokka gikk, som den gjerne gjør, begynte dette å se ut som en komfortabel seier for gjestene.

Men så er fotballen rund og det må spilles til dommeren blåser og alt det der. Vebjørn Osdal tente et lite håp for Nymark med sin 2-4-redusering i det 82. minutter. Om de ikke trodde på det da, så begynte nok flere å se konturene av noe stort da Tobias Landro Sjøflot ekspederte 3-4 etter 88 minutter. Heldigvis for vertene var det lagt til litt i denne 2. omgangen. Samme Vebjørn Osdal utnyttet det ved å banke inn den forløsende utligningen ett minutt på overtid. Og som om ikke det var nok, ble også Tobias Landro Sjøflot tomålssorer da han avgjorde kampen til Nymarks fordel fem minutter på overtid. Jubelsenene på kunstgresset matcher langt større kamper enn dagens 4. divisjonsoppgjør, og jeg tenkte litt på de som ikke finner glede i breddefotballen da kampen var over.

5-4 til slutt altså, i det som var, for å bruke en skikkelig media-floskel, en ellevill avslutning på en fotballkamp. Selv om jeg gjerne skulle blitt igjen litt mer, måtte jeg finne bilen for å rekke forpliktelsene jeg hadde senere denne dagen. Mer fotball skulle det blir på den andre siden av fjellet, men det var først på vei hjem dagen etter.

For flere bilder fra Nymark Kunstgress 3 og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Nymark IL 5 - 4 Flaktveit IK

Målscorere

1-0 Kyrre Woldstad 4'
1-1 Marius Nybakken 19'
1-2 Truls Thorn 24'
1-3 Truls Thorn 41'
1-4 Truls Thorn 54'
2-4 Vebjørn Osdal 82'
3-4 Tobias Landro Sjøflot 88'
4-4 Vebjørn Osdal 90+1'
5-4 Tobias Landro Sjøflot 90+5'


Turnering: 4. divisjon, avdeling 2, Hordaland

Tilskuere: 25

Dato: 13.5.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *