Hoslebanen (Nye)

Det er lenge siden forrige gang jeg har overvært en kvinnekamp, men nå var tiden moden igjen.

Selv om jeg ikke har noe imot å se en kvinnekamp når det passer, så er det jo helt naturlig at det blir flest kamper på herresiden hvor det tross alt er mest å velge i. Denne solfylte søndagen skulle jeg være såpass moderne og tidsriktig at jeg skulle se én kvinnekamp og én herrekamp. Jeg startet dagen i vake Sogn av alle plasser. Der skulle jeg bruke formiddagen på avslutte en jobbhelg, og i utgangspunktet resten av dagen på å komme meg hjem med bakketransport.

Det kom meg etter hvert for øret at min kone slett ikke hadde til hensikt å sitte hjemme og vente på meg denne dagen, så hun tok med seg arvingen vår på et besøk. For å gjøre den telefonsamtalen kort, åpnet det seg en mulighet for at jeg kunne unne meg et aldri så lite stopp eller to på veien hjem. Det ville jo nærmest vært tjenesteforsømmelse som seriøs banehopper å la den muligheten gå til spille, så jeg unnet meg en stopp på nærmeste Shell-stasjon for å fylle kaffekoppen og saumfare terminlister.

Til slutt landet jeg på Øvrevoll Hosle v Grand Bodø i kvinnenes 1. divisjon (nivå 2) som første stopp, hvor vertinnene skulle spille sin første kamp på den nye banen. Jeg hadde passelig nok sett samme lag på den gamle banen deres, fra da min fotball-glade venninne, Kathrine, fremdeles spilte i Amazon Grimstad. Jeg rakk tilbake til Østlandet i tide til å se at Nadderud Stadion var godt fylt opp til Eliteserie-kamp på herresiden, men jeg skulle altså litt lengre opp i lia denne gangen.

Over 100 tilskuere hadde funnet veien til Nye Hoslebanen. Om jeg skal trekke på noe så var det en liten nedtur å bare finne vafler i kiosken, all den tid jeg hadde latt middag være middag på turen nedover for å rekke kamp. Det var straks glemt, og som et plaster på såret bød hvert fall Øvrevoll Hosle opp til en real målfest.

På Nye Hoslebanen er det en fin, liten provisorisk tribune på langsiden publikum ankommer. Det er tak over, men det er såpass høyt over tribunen at det bare er for syns skyld, og er nok ikke mer funksjonelt enn taket på Strømmen Stadion for de som måtte ta den referansen. En liten tribune av samme type er det også uten tak på samme langside, men andre side av midtstreken. Utover det har de nevnte kiosk og et storstilt klubbhus, som sannsynligvis bidrar til at klubben har det den trenger til hverdagen.

All den tid denne kampen gikk inn i historiebøkene for en måned siden, holder jeg kamprapporten til et minimum. Som jeg allerede har nevnt fikk ikke de langveisfarende noe gratis bare fordi de kom helt fra Bodø. Hele 6-0 sto det på måltavla med ett kvarter igjen. Grand Bodø trengte derfor ikke å gjøre plass til tre poeng i bagasjen, men et trøstemål ble med tilbake til det kalde nord da Gerd Anine Johansen pyntet på resultatet i det 80. minutt. Da dommeren blåste av strenet jeg til bilen. Nå skulle jeg få gjort noe med blodsukkeret før jeg altså skulle få med meg enda en kamp før jeg var tilbake ved min bopel i Moss.

For flere bilder fra Nye Holsebanen og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Øvrevoll Hosle IL Kvinner 6 - 1 IK Grand Bodø Kvinner

Målscorere

1-0 Joshualyn Favour Reeves 14'
2-0 Celine Elisabeth Larsen 26'
3-0 Celine Elisabeth Larsen 30'
4-0 Celine Elisabeth Larsen 56'
5-0 Nadia Ryan Pinto 69'
6-0 Nadia Ryan Pinto 75'
6-1 Gerd Anine Johansen 80'


Turnering: 1. divisjon, kvinner

Tilskuere: 115

Dato: 23.4.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *