Björnevi Konstgräs (Sverige)

Årets tur på det svenske påskefjellet ble kombinert med banehopping hos söta bror.

Jeg hadde kommet hjem fra turen i Sveits, Italia og San Marino på mandag. Etter at min kone og jeg hadde kombinert arbeid og permisjon om hverandre i påsken hverdager, skulle vi på skjærtorsdag blir med min svigerfamilie på påsketur til svenske Branäs. Som den seriøse banehopperen jeg er, hadde jeg selvsagt saumfart terminlistene og funnet oppgjøret Nordvärmlands FF v Grebbestad IF på nivå 4, i avdelingen Norra Götaland, i umiddelbar nærhet.

Den var hvert fall det i utgangspunktet. Nordvärmlands FFs hjemmebane Nyvallen lå bare en drøy 20 minutters kjøretur fra hytta vi hadde leid for anledningen, men det ble etter hvert klart at naturgresset der ikke var kar om å huse seriekamp på nivå 4 i den svenske pyramiden. Derfor måtte dagens kamphaner søke ly på Björnevi Konstgräs i Torsby. Da hadde jeg plutselig en times kjøretur hver vei foran meg, om selv om det er problemfritt for meg må jo slikt klargjøres på hjemmebane. Det viste seg å være problemfritt, og da var jeg langfredag formiddag ute på tokt igjen.

Dagens aktører sto med henholdsvis ett og null poeng før oppgjøret, men i og med at det kunne var spilt én seriekamp blir det kanskje noe strengt å kalle det et bunnoppgjør. Jeg vet ikke hva slags ambisjoner lagene har for årets sesong, men mine ambisjoner var å skru på den sjarmen jeg hadde da de ved inngangen avkrevde 100 svenske kronor og betalingsmåten var Swish. For uinnvidde er det altså en svensk versjon av vår Vipps, og jeg hadde ikke svensk konto tilgjengelig, og heller ikke svenske kontakter (som jeg faktisk ofte har liggende i lommeboka av grunner som denne), men en stakkar nordmann på tur ble heldigvis benådet med gratis inngang.

Björnevi Konstgräs er egentlig ikke all verden å skrive hjem om. Det var unektelig er skuffelse at Nyvallen ikke ble tatt i bruk. Også på Björnevi er det en hovedbane med naturlig dekke, men i dag måtte vi altså ta til takke med en simpel kunstgressbane. Denne er inngjerdet, og det er hengt opp en del reklameplakater for å gjøre det vanskeligere for gratispassasjerer å følge med fra utsiden. Nå var det riktignok ikke noe problem for de som ønsker slikt, men det blir jo ikke helt det samme. Av fasiliteter har de et kioskbygg å by på, men også der var det Swish som gjaldt, så jeg ble for en gangs skyld stående og se på kamp uten å nippe til en kopp kaffe. Garderobene var et annet sted på anlegget, så spillerne benyttet seg faktisk av samme inngang som publikum da de skulle entre matta.

Den deilige påskesola hadde også tatt turen til Torsby denne langfredag formiddagen, så det ble en alle tiders fotballkamp. Anton Henriksson sendte gjestene fra Grebbestad (som for øvrig også har en flott hjemmebane i Siljevi) i føringen etter 37 minutters spill. Det skulle så seg til pause da lagene gikk til pause og jeg kjente at det begynte å rumle litt i magen.

Lagene var snart klar for de siste 45 minuttene. I denne omgangen var det hjemmelagets Anastasijs Mordatenko som tegnet seg på scoringslisten først. Så til det som må være kampens prestasjon da Adeek Galleyr sendte et par mann opp i pølseboden, før han klasket inn 1-2-målet i det 72. minutt, som også skulle vise seg å bli kampavgjørende. Og med det hadde jeg en time til i bil foran meg, før jeg var tilbake på hyttetur med masse unger og øvrig familie. Resten av turen var også alle tiders, uten at jeg legger ut om det her.

Og da er jeg endelig for første gang på aldri så lenge à jour med bloggen. Noen fridager i påsken har gjort underverker i så måte. Hva som blir neste utflukt nå vet jeg ikke med sikkerhet i skrivende skund, men ved slike anledninger som dette er det på sin plass med en liten oppsummering. Jeg står nå totalt med 343 baner fordelt på 25 land, pluss svippturen til Åland. Nå er jeg fullt klar over at den kampen i Mariehamn går som finsk bane, men å nevne den likevel er vel det vi på godt norsk kaller litt snikskryt.

For flere bilder fra Björnevi Konstgräs og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Nordvärmlands FF 1 - 2 Grebbestads IF

Målscorere

0-1 Anton Henriksson 37'
1-1 Anastasijs Mordatenko 54'
1-2 Adeek Galleyr 72'


Turnering: Division 2, Norra Götaland (nivå 4)

Tilskuere: 125

Dato: 7.4.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *