Månejordet

Det var igjen tid for å huke av en bane i mitt hjemfylke, Vestfold.

En ting er å få plass til fotballkamper og banehopping som småbarnsfar. Der synes jeg selv, med hjelp fra en meget snill kone, at jeg leverer nokså godt. Noe annet er å skrive blogg om utfluktene, og jeg må si at det virker nærmest litt meningsløst å dele noen ord om en treningskamp som tok plass i historiebøkene for over to måneder siden. Nå er jeg hvert fall tilbake på hesten, men gjør nok kort prosess hva gjelder disse vinterkampene på norsk jord.

Til denne kampen var hvert fall selskapet upåklagelig. Først ble jeg plukket opp av André Wauthier, før Anders Johansen møtte oss på Bastø Fosen og som om ikke det var nok fikk vi jammen selskap av Marius Helgå da vi kom frem også. Med det satt fotball-praten løst under kampen på Månejordet, som i grunn kan beskrives nokså enkelt. Det er en kunstgressbane uten noe særlig av fasiliteter unntatt noen snøfonner for anledningen. Ved den ene langsiden er det en lang, ikke skråning, men mer en helning, som gjør at det er mulig å få ganske god oversikt over begivenhetene fra så langt opp i bakken du måtte ønske. Laglederbenker er også på plass, men utover dette er det ikke all verden å skrive hjem om.

Kvartetten som jeg var en del la ikke skjul på hensiktene denne kvelden, i form av å huke av en ny bane. Men det er jo alltid stas å få servert en fin fotballkamp også. Det fikk 41 tilskuere også denne kvelden, og med tanke på hva slags type kamp dette var og hvor lenge siden det nå er velger jeg å oppsummere det kort med at IF Fram Larvik, som var det nærmeste vi kom et hjemmelag på dagens nøytrale kamparena, gikk seirende ut av duellen med 3-2. Med det gjensto det bare å ta farvel med Månejordet for denne gangen, stedet som for øvrig har sin plass i historiebøkene til det som i dag kalles Pinsebevegelsen i Norge, men det er en historie vi får ta en annen gang.

André skysset den samme duoen tilbake over fjorden også, og det til halv pris på ferja med sin elektriske doning. Det medførte dessverre ikke halv pris på svelene om bord, uten at det ødela kvelden. Enda en flott fotballkveld var dessverre ved veis ende, men som banehopper er det alltid nytt land å innta.

For flere bilder fra Månejordet, sjekk ut Instagram- eller Twitter-profilen @paabortebane.

IF Fram Larvik 3 - 2 Pors Fotball

Målscorere

Målscorere ukjent


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 41

Dato: 25.1.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *