Bergsåsen Idrettspark

Det var klart for ny utflukt, til en krets jeg har besøkt skuffende lite.

Min kone hadde denne torsdagen et ønske om å slå i hjel en kveld hos foreldrene sine. Da hun i tillegg sa seg villig til å ta med vår åtte måneder gamle sønn, betydde det at jeg kunne unne meg en tur med min store fritidsaktivitet i fokus.

Det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort, men det peilet seg etter hvert ut et alternativ i Vestfold-kretsen. Selv om jeg er født i Drammen og vokst opp på Vestfold-siden, den gang Svelvik ikke var en del av Drammen, har jeg skuffende (og noe overraskende) få banebesøk i denne kretsen. Det skyldes i hovedsak at jeg har bodd i Østfold siden jeg for alvor startet med banehopping, og den korteste reiseveien til Vestfold da er med ferjestrekningen Moss-Horten. Den koster nå nesten kr. 200,- hver vei med personbil, og da har det som regel kostet mer enn det har smakt synes jeg, hvis turen da ikke skulle kombineres med noe annet eller jeg kunne få til en dobbel.

Men mulighetene for tur er ikke like mange lenger gitt familiesituasjonen, og det kombinert med en skral meny for kvelden fant jeg ut at dette var kvelden for å åpne lommeboka litt ekstra for å få huket av en ny destinasjon.

Valget falt på kampen Re FK v Larvik Turn IF i 4. divisjon, Vestfold, rett og slett fordi den var nærmest og med gunstig tidspunkt for avspark. Jeg hadde kommet helt til Bergsåsen Idrettspark før jeg fant ut at lommeboka ikke hadde blitt med på turen, men i denne digitale tidsalderen kom jeg heldigvis fra det med Vipps-appen på telefon.

Etter å ha spasert den korte veien fra parkeringsplassen, forbi en hall som huser en 9-er bane, ble jeg møtt med en flott og høyreist tretribune med tak over og kiosk bak øverste benkerad. Spillerne entrer også banen fra midt i tribunebygget, som vi gjerne ser i de øverste divisjonene, som jeg synes ser veldig bra ut. At anlegget bærer det spreke navnet «Meny Stadion» og har kunstig underlag får bare være.

Jeg møtte også på en kjenning jeg ikke hadde sett på 10 år eller noe rundt der, så jeg fikk slått av en trivelig prat med ham mens hjemmelaget tok tak i kampen uten på matta. Gjestene fra Larvik, som for øvrig har et råflott anlegg som jeg ikke har sett kamp på ennå, lå sist i avdelingen før dette oppgjøret og trengte sårt poengene.

Men Re hadde ikke stilt opp i egen lekegrind for å drive veldedighet. Gjestene merket også at de ikke ville få noe gratis, da Jim Wessel Johansen sendte vertene foran etter 36 minutter. En omdiskutert målsjanse hadde de også med et skudd som smalt i tverrligger, spratt ned på streken og ut igjen. Som vanlig ropte ett lag på mål, men jeg er ganske sikket på at ikke hele ballen var over hele linjen, som det heter. Mål ble det uansett aldri dømt. Det sørget for at Larvik Turn kom à jour før hvilen, da Petter Holand satte et straffespark sikkert i mål rett før hvilen.

Pausen ble selvsagt benyttet til å kvittere ut kaffe og vaffel i pausen, og få en oppdatering på hvordan det gikk i den pågående turneringen i Champions Chess Tour. 2. omgangen forble målløs, Larvik Turn fikk med seg ett poeng som kan bety mye til slutt og jeg fikk huket av et flott anlegg på nivå 5 i Vestfold. Alt og alt en trivelig kveld på tur!

For flere bilder fra Bergsåsen Idrettspark og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-konten @paabortebane.

Re FK 1 - 1 LarvikTurn IF

Målscorere

1-0 Jim Wessel Johansen 36'
1-1 Petter Holand 45'


Turnering: 4. divisjon, Vestfold

Tilskuere: 40

Dato: 22.9.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *