Bjerke Stadion

Det var klart for ny utflukt, denne gangen til 5. divisjon, Akershus.

Med 4. divisjon, Akershus, fullført tidligere i år, var det bare å fortsette på nivået under. I 5. divisjon mangler jeg fremdeles noen destinasjoner, og der er det jammen noen godbiter også.

Bruvollen, hjemmebanen til dagens gjester fra Blaker, er definitivt i den kategorien og en jeg har høyt på lista. Men det ble vanskelig denne kvelden all den tid de spilte borte, men Bjerke Stadion er ikke en dum destinasjon det heller.

Fra min bopel i Moss trengte jeg som vanlig nesten halvannen time til disse områdene, men med kaffe fra nærmeste Shell-stasjon og podkast på anlegget er den kjøreturen en smal sak. For ikke å nevne at det i hverdagen som småbarnsfar betyr noen minutter i eget selskap, som når sant skal sies heller ikke er å forakte.

Jeg ankom Bjerke Stadion noen minutter før kampstart. Et flott og høyreist klubbhus, med emblem på veggen og godt utvalg i kiosken, møtte meg først. Det gjorde også dagens kamparena, som til og med er utsmykket med skikkelig gress. Jeg ble møtt av et partytelt, der en gjeng hadde satt opp en provisorisk speakerbu for anledningen. Jeg trodde kanskje de skulle kreve noen kroner for inngang også, men de pengene kunne jeg spare til kiosken i pausen.

Ellers er det ikke rare fasilitetene på Bjerke Stadion. En smal asfaltvei skiller dagnes kamparena og en kunstgressbane, hvor publikum kunne ta plass og bivåne den kampen de ønsket. For en gangs skyld var det gressbanen som ble høyest prioritert av A-laget, mens det på kunstgresset ble spilt en aldersbestemt jentekamp.

Etter min sedvanlige bilderunde gikk jeg for å oppsøke André Øyvåg fra banehopper-podkasten Kald Kaffe, som hadde meldt sin ankomst på Twitter. Med seg hadde han en kompis fra LSK-miljøet, og når det i tillegg kom til et knippe klubbrepresentanter ble det riktig så trivelig på Bjerke denne tirsdagskvelden.

Jeg sto sammen med kveldens bortefans, som måtte gå skuffet til kiosken i pausen da Bjerkes Alf Isak Østmo ble omgangens eneste målscorer bare et par minutter før hvilen. Det gjorde ikke noe med humøret mitt, og selv om Mr. Øyvåg ikke hadde all verdens til overs for D.D.E.s kampmusikk var det fremdeles noenlunde god stemning i gruppa.

Uten å dvele for mye med resten av kampen, måtte Blaker-fansen tusle skuffet hjem. Ytterligere tre baller måtte hentes ut av nettet for gjestene keeper. Vi fikk både med oss det, og delte både planer og erfaringer fra banehopperlivet, før det igjen var på tide å returnere til bilen etter nok en fin fotballtur.

For flere bilder fra Bjerke Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Bjerke IL 4 - 0 Blaker IL

Målscorere

1-0 Alf Isak Østmo 43'
2-0 Julian Jappée Henriksen 67'
3-0 Bjørn Alexander Eriksen 72'
4-0 Julian Jappée Henriksen 85' (str)


Turnering: 5. divisjon, Akershus

Tilskuere: 50

Dato: 30.8.2022

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *