Haslum Idrettsanlegg

Vi var på nytt besøk i Drammen, og nok en gang fikk jeg lurt meg en tur ut.

Det nærmer seg en fin tradisjon. Når vi besøker mine foreldre i Drammen, tar de barnebarnet noen timer så kona mi og jeg kan få noen timer i eget selskap. Så også denne gangen, hun på Gulskogen senter, jeg på utkikk etter en ny obskur sidelinje å se fotball fra.

Denne torsdagen hadde jeg fått med meg min yngre bror på slep, som heller ikke går av veien for litt fotball. Dessuten har den nybakte studenten akkurat flyttet til Oslo, og kunne med det blir skysset et godt stykke på veien.

Dagens valg falt på Haslum IL i Bærum, både fordi det var noe skralt med alternativer og fordi dette ville bety en ny komplett liga for undertegnede, i form av 5. divisjon, avdeling 1, Oslo.

Vi lot oss lure av Google Maps de siste meterne mot banen, slik at vi endte opp i en blindgate og måtte finne en ny vei til parkeringsplassen. Det førte til at vi kom et par minutter for sent, og faktisk at vi gikk glipp av kampens første scoring fra Pål Schultz som sendte Haslum foran i det første spilleminutt. Slikt kan skje, men jeg lot ikke det ødelegge stemningen der jeg tok fatt på min faste bilderunde samtidig som jeg fikk oppdatering på hvordan livet som student i Oslo var for tiden.

Haslum Idrettsanlegg består av to fotballbaner, og vi skulle i dag se kamp på den som formelt heter Haslum Kunstgress 2. Det er også en idrettshall i umiddelbar nærhet. Anleggets eneste fasiliteter er ved den andre kunstgressbanen, i form av en liten tretribune. Mellom banene er klubbhuset, som for anledningen holdt kiosken stengt. Ellers var det å finne en plass langs gjerdet rundt banen, eller en og annen benk som var plassert rundt. Et lite bygg midt på den ene langsiden kan gi ly for regnet på en dårlig dag, men det trengte ikke vi å bry oss om denne kvelden. Laglederbenken og kampur er også på plass på den andre langsiden.

1-0-målet til nevnte Schultz var beholdningen til pause, og da var ikke min bror snauere enn at han foreslo en kebab fra sjappa rett borti gata som kampmat. Jeg var ikke vondt å be, så vi ilte dit i pausen, før vi nøt herremåltidet på en benk til den andre omgangen.

Magnus Leraand Forseth sørget for balanse i regnskapet for den suverene serielederen etter 51 minutter. Det så lenge ut til å bli sluttresultatet, men det er en grunn til at Ready 2 leder serien, og kun tapt én gang i år. Minuttet før full tid falt avgjørelsen, da Anders Sørsvang Thoresen fant nettmaskene bak Haslum-keeperen og dermed ble alle poengene med hjem til plassen der landslaget spilte før Ullevaal Stadion sto klar til bruk.

Jeg slapp broderen av ved nærmeste T-banestasjon, så han kunne komme seg hjem til sitt nye krypinn i hovedstaden, mens jeg vendte nesa tilbake til mine foreldre i Drammen.

For flere bilder fra Haslum Idrettspark og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Haslum IL 1 - 2 Ready Fotball 2

Målscorere

1-0 Pål Schultz 1'
1-1 Magnus Leraand Forseth 51'
1-2 Anders Sørsvang Thoresen 89'


Turnering: 5. divisjon, avdeling 1, Oslo

Tilskuere: 16

Dato: 25.8.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *