Slemmestad Idrettspark

Denne kvelden skulle turen gå til en plass jeg selv har spilt som gutte- og juniorspiller.

Det er ikke lenge igjen før jeg skal ta noen uker ferie, men enn så lenge holder jeg fortet på hjemmekontoret. En stiv nakke kjenner også at det er på tide med en pause fra kontorstolen, og da kona tok med seg husets nye sjef på en ny mammaperm-tur, så jeg hvert fall mitt snitt til å unne meg en kveldstur.

Ikke bare skulle jeg på tur, men jeg skulle også børste støv av passasjersetet og invitere med meg Anders som jeg etter hvert har vært på mange trivelige utflukter med. For anledningen hadde jeg lurt han med meg til Slemmestad, en plass jeg ha spilt bortekamp med Svelvik IF som gutte- og juniorspiller. I dag skulle jeg holde meg på sidelinjen, for det var nå på tide å huke av Slemmestad Idrettspark på banehopperlista.

Men uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke. Allerede før jeg hadde plukket opp Anders på Rygge stasjon, hadde vi planlagt et matstopp på veien da vi hadde god tid til kampstart kl. 19.00. Valget falt ned på gatekjøkkenet Namnam i Slemmestad, der en nydelig porsjon biffsnadder med satt til livs. Med vomfyllet på full fart gjennom fordøyelsessystemet var vi nå klare til kamp, og tok oss de få minuttene til anlegget med brukbar tid igjen til kampstart.

På Slemmestad Idrettspark ble vi møtt av et skilt som ønsket oss velkommen, og flere bygg med Slemmestad-logoen klistret på veggene. Det er stas å besøke en breddeklubb der det så tydelig kommer frem hvem som holder til på anlegget. Slikt er jo ikke nødvendigvis tilfellet hos alle breddeklubber, så det er stjerne i boka selv om jeg som Strømsgodset-supporter vanligvis forbinder en rød, hvit og blå SIF-logo med noen andre.

Ikke bare var det åpen kiosk for anledningen, men en kar i klubbtøy gikk rundt med kaffekanna og bød på varmt i koppen mot et bidrag til klubbkassa på Vipps. Jeg er ikke kar om å si nei til slikt etter middag, så med en rykende kopp i hånda tok vi oss en tur rundt anlegget for å knipse noen bilder.

Det var for anledningen 5. divisjon, Buskerud, det var snakk om. Reservelaget til Drammens Ballklubb var gjester. Selv om Hokksund IL ser ut til å bli serievinner hadde i grunn begge dagens aktører mulighet til å hekte seg på i kampen om den andre opprykksplassen.

Det startet best for vertskapet. Vi lot skravla gå rundt banen der vi tittet på både anlegget og fossiler av blekkspruter og trilobitter, før vi også ble vitne til at Andreas Eggan overlistet DBK-keeperen fra straffemerket. Det skulle stå seg til pause, og da fant vi begge veien opp til kiosken for flere forfriskninger.

Slemmestad Idrettspark består av en 11-er-bane, som går under navnet Slemmestad Stadion. I tillegg er det baner av mindre størrelse, en ballbinge, idrettshall og sikkert mer til, som til sammen utgjør idrettsparken. Tribunefasiliteter er det ikke særlig av, bare noen benker som er satt opp for de som kommer først til kamp. En liten gressvoll gjør at det er mulig å komme noen meter over banen, for litt bedre oversikt over begivenhetene. Dekket er kunstgress, slik det ofte er, men alt i alt fremstår anlegget som flott og funksjonelt for en breddeklubb.

Utover i 2. omgang skulle målene renne inn, og det skulle sannelig renne fra oven også. Erik Vogel ordnet balanse i det berømte regnskapet etter 55 minutter spill, men derfra og ut skulle det handle om hjemmelaget som spilte i drakter som fikk Anders til å tenke tilbake til Vest-Tyskland på 80-tallet. Da Spania arrangerte fotball-VM i 1982 var mine foreldre knapt kjønnsmodne, men som den fotballinteresserte karen jeg er, har jeg selvsagt sett på gamle klipp og kunne nikke anerkjennende til referansen.

Vi nikket også anerkjennende til SIFs sluttspurt. Det skulle til slutt bli tre mål i løpet av det siste drøye kvarteret, og da endte det til slutt med en komfortabel 4-1-seier. Vi strenet raskt tilbake til bilen, både for å søke ly for regnet og finne veien tilbake til Moss. Etter en ny rast i Moss sentrum, skysset jeg mitt reisefølge til Moss stasjon og takket for følge og en ny flott fotballtur.

For flere bilder fra Slemmestad Idrettspark og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen: @paabortebane.

Slemmestad IF 4 - 1 Drammens BK 2

Målscorere

1-0 Andreas Eggan 34' (str)
1-1 Erik Vogel 55'
2-1 Kristoffer Lindberg 73'
3-1 Morten Lindberg 81'
4-1 Kristoffer Lindberg 90+2'


Turnering: 5. divisjon, Buskerud

Tilskuere: 31

Dato: 27.6.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *