Hallager Kunstgress

Det er ikke hver sesong vi har 10. divisjon i norsk seniorfotball. Den begivenheten måtte jeg bevitne.

Etter turen til Indre Østfold på onsdag, landskampen Norge v Slovenia fra dagen før frisk i minne, allerede planlagt kamp på lørdag og søndag, reiste jeg ut denne fredagen vel vitende om at jeg ville dra frem en stripe med fem kamper på rad på aldri så lenge.

Litt flaks og en rasende grei kone er hovedårsakene til det, men denne fredagen skulle jeg gjøre hele jobben selv. Jeg hadde landet litt i sofaen etter en lang arbeidsdag i Sandefjord, og var i grunn klar for en rolig kveld. Slikt varer sjeldent lenge for mitt vedkommende, så da jeg noe henslengt skummet gjennom terminlistene lot jeg meg etter hvert friste av 10. divisjon i Oslo. Ikke fordi det nødvendigvis sendes på TV 2 og foran fulle tribuner, men det er ikke hver sesong det går helt ned til nivå 11 i hovedstaden. Det ville jeg få med meg, og med i baksetet ble min fire måneder gamle sønn så fruen kunne få en velfortjent kveld i eget selskap. 

Nordstrand IF 3 var vertskap denne kvelden, og som festlokale skulle de benytte Hallager Kunstgress fremfor «NIF-en», som klubben vanligvis spiller på. Dette var selvsagt avgjørende for mitt besøk i dag, og det passet også veldig godt at det bare var en halvtime å kjøre hver vei. Nå er odelsgutten vår grei i bil, men det er grenser til risiko jeg tar for en fotballtur med avspark kl. 20.15.

Hallager er et flott anlegg. Ved ankomst fra bilveien ble vi møtt med et klubbhus med NIF-emblem og skilting til riktig bane, så det var tydelig at vi nå var på besøk hos Nordstrand IF. Klubbhuset ligger på en liten høyde langs den ene langsiden for banen. Denne høyden er utnyttet godt i form av en forholdsvis stor hjemmesnekret tretribune. Anlegget er også delvis omkranset av tursti og gangvei, noe som passet ypperlig for meg i dag med barnevogn og en liten tass som slapper godt av med litt bevegelse.

Dagens gjester var Lyn Fotball 2, som for ordens skyld ikke er reservelaget til det Lyn-laget som spiller i 3. divisjon (hvert fall på papiret), selv om de deler både emblem og klubbfarger. Dette er jo en tilsvarende ordning vi ser igjen i f.eks. mitt favorittlag Strømsgodset. Om det juridisk, eller hva vi nå skal kalle det, er lik modell for utskillingen av elitesatsingen vet jeg ikke, men akkurat den biten der lar jeg ligge i denne omgang.

Det som var sikkert, var at jeg igjen skulle se kjentfolk i aksjon i breddekamp. Denne gangen visste jeg det ikke, men det var faktisk Joakim, som jeg så i aksjon for Hobøl to dager i forveien, sin yngre bror Erik Andreas, som i kveld ikledde seg den tradisjonsrike Lyn-drakten.  

Men før jeg fikk se Erik i de andre 21 i aksjon, måtte en G19-kamp spille ferdig. Med det kom vi faktisk i gang over 20 minutter etter annonsert kampstart, som ikke var helt ideelt gitt selskapet jeg hadde med. 

Gjestene tok kommandoen allerede etter fire minutter. Det var ikke 20.000 tomme seter som jublet for Lyn denne fredagskvelden, men hele to banehoppere anerkjente et flott angrep. De vil si, den ene var mest opptatt av å nyte livet under dyna og en lun vogn. Lillebror Røed ville ikke være noe dårligere enn storebror, og allerede i det 7. minutt doblet gjestene ledelsen etter scoring signert nevnte Erik Andreas. 0-3 ble signert Martin Bossum Moe før dagens kampleder blåste av til en kort pause, i håp om å ta igjen noe av det tapte. 

Utover i 2. omgang våknet etter hvert arvingen min, og da det gikk så som så med maten som rett og slett hadde blitt litt kald i vinddragene, måtte jeg ty til det store supertrikset for å holde ham i sjakk. Det er rett og slett å kjøre bil. Takket være forsinkelsen i starten måtte jeg som jeg fryktet dra noen minutter før kampslutt. Den slags er kanskje uglesett i deler av groundhopper-miljøet, men med en liten en på fire måneder får dere som eventuelt måtte irritere dere over det ha meg unnskyldt denne gangen.

Samme Bossum Moe fastsatte for øvrig sluttresultatet til 0-4 tre minutter før slutt, men jeg får leve med å ikke se det målet direkte. Uansett en finfin fotballkveld, også med besøk fra minstemann i husholdningen. 

For flere bilder fra Hallager Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane. 

 

Nordstrand IF 3 0 - 4 Lyn Fotball 2

Målscorere

0-1 Haron Hussain 4'
0-2 Erik Andreas Røed 7'
0-3 Martin Bossum Moe 37'
0-4 Martin Bossum Moe 86'


Turnering: 10. divisjon, avdeling 2, Oslo

Tilskuere: 2

Dato: 10.6.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *