Borgeskogen Idrettspark

Jeg rakk akkurat å fullføre avdeling til SIF 2 før vinterpausen.

Jeg skal ikke skryte på meg å være den mest ivrige til å følge reservene til favorittlaget mitt. Noen kamper med Strømsgodset 2 på Marienlyst har det blitt når det har passa seg sånn, men bortekamper har det blitt så som så med. Om jeg husker riktig i farta, er det vel bare Moss v Strømsgodset 2 på Melløs jeg har sett av reservene utenfor bygrensa.

Men nå skulle jeg altså gjøre opp for noe av det, og denne kampen har jeg faktisk ventet en stund på. Før denne kampen manglet jeg faktisk bare å besøke nettopp Halsen IF fra Larvik i denne avdelingen, men det skyldes at jeg har besøkt de fleste andre lagene i andre sammenhenger.

Halsen IF hadde jeg dog bestemt meg for å drøye med til Godset 2 kom på besøk. Det skyldes delvis at det å reise over Oslofjorden til Vestfold for å se kamp fort blir noen kroner, på grunn av ferjestrekningen mellom Moss og Horten. Så en «vanlig» breddekamp der nede vil jeg helst kombinere med enten en ekstra kamp eller et annet ærend. Når Godset 2 nå skulle komme på besøk, hadde jeg bestemt meg for at det forsvarte en noe mer kostbar breddetur enn vanlig.

Jeg reiste over fjorden litt tidlig for å kunne gjøre unna en telefonavtale i fred og ro. Når det formelle var unnagjort, kunne jeg navigere racerbilen opp til Borgerskogen Idrettspark der kveldens oppgjør skulle finne sted. Anlegget domineres av en større tribune med tak og sitteplasser på den ene langsiden, som går over til et par trinn med ståtribune som til sammen utgjør en enhet langs hele langsiden. Klubbhuset finner sted bak det ene målet, der det er både garderober, kiosk og andre oppholdsrom. Flere spillebaner har de også her, så anlegget bærer navnet «idrettspark» på en forsvarlig måte.

Strømsgodset 2 hadde sin fulle hyre med å holde plassen i avdelingen. Nå er ikke jeg noen tilhenger av reservelag så høy oppe i divisjonssystemet, men når det først er slik så har jeg selvsagt lyst til at Strømsgodsets nest beste skal få matche seg på høyest mulig nivå. En seier i dette oppgjøret ville hjelpe de et langt steg i den retningen, og de stilte da også med en par sterke navn i Vestfold denne kvelden.

Over 100 tilskuere hadde funnet kvelden til dagens kamparena. Blant dem av en av Strømsgodsets hovedtrenere, Håkon Wibe-Lund, men jeg lot han sitte i fred og fant meg heller et sete for meg selv ved siden av dagens dommerveileder. Vi var sikkert like skuffet over gårsdagens kamp av A-laget og det er da strengt tatt ikke slik at han kjenner meg igjen heller. Halsen hadde heller ikke sikret plassen ennå, så det var litt av et oppgjør vi potensielt kunne få servert.

De som følger med på norsk fotball på dette nivået har sikkert fått med seg at John Arne Riises Flint Tønsberg til slutt kapret den siste nedrykksplassen. Om siste ord er sagt i den saken vet jeg sannelig ikke, men det er uansett ingen hemmelighet lenger at både reservene fra Drammen og Halsens beste menn er klare for en ny sesong på nivå 4.

Men det var jeg som sagt lykkelig uvitende om der jeg småhutret fra tribuneplass. Andreas Waterfield Skjold sto for kampens prestasjon da han sendte Strømsgodset 2 i føringen etter 39 minutter. Da kunne mine favoritter varme seg med både pauseresultatet og plussgradene i garderoben, mens jeg fant veien til kiosken for å gjøre krav på påfyll i kaffekoppen som karen i kassa bød på før kampstart.

2. omgang skulle forbli målløs. Det avsluttet riktignok med et smell, men kanskje ikke den type smell som vi er mest glad. Det ble hvert fall noe ampert på overtid, som endte med flere gule kort og rødt kort til Halsens Danilo Kuzmanovic. Kampen var så og si over, så det betydde egentlig bare at han fikk stelle seg først i dusjkøen, men det vanker jo alltid karantene for å bli sendt av tidlig og det er jo ikke optimalt når laget skal berge plassen i ligaen.

Det har jeg allerede avslørt at begge lag klarte. Kampen endte 0-1 til Strømsgodset 2, og da kunne jeg rusle fornøyd tilbake til bilen og fyre opp setevarmen på vei tilbake til Horten og ferjeturen over til Moss.

For flere bilder fra Borgeskogen Idrettspark og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Halsen IF 0 - 1 Strømsgodset IF 2

Målscorere

0-1 Andreas Waterfield Skjold 39'


Turnering: 3. divisjon, avdeling 2

Tilskuere: 120

Dato: 18.10.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *