Eidsvoll Stadion

Grunnlovsbygda ble neste stopp for å se fotball.

Det gikk mot kveld etter en emosjonell dag, der jeg blant annet hadde fulgt en tidligere kollega og en eldre mann jeg satte pris på til sitt siste hvilested. Da dressen var tilbake i skapet og arbeidsdagen slutt, var jeg for en gangs skyld i tvil om jeg skulle ta meg bryet med en kveldstur. Omsider landet jeg på at det kanskje var like greit å lufte huet og komme seg litt ut, og da kunne jeg like gjerne gjøre det langs en sidelinje.

Det var ikke stort i umiddelbar nærhet, men jeg blinket meg ut Eidsvoll Stadion og oppgjøret Eidsvold IF v Fjellhamar FK i 4. divisjon, Akershus. (Ja, Eidsvoll Stadion og Eidsvold IF staver stedsnavnet forskjellig.) Etter å ha tatt et lite jafs i 4. divisjon, Akershus, tidligere i høst, var jeg faktisk ikke håpløst langt unna å fullføre den avdelinger heller. Akkurat det må nok vente til neste sesong, men en tur til grunnlovsbygda denne kvelden hjalp tross alt litt på vei dit.

Det var faktisk litt trangt om plassene utenfor stadion, men jeg fant meg til slutt en plass langs veien hvor jeg ikke var redd for å få bot. Jeg ble møtt av to hyggelige herrer i refleksvest ved inngangspartiet, som tok imot noen kroner i bytte for et par timer underholdning. Det er hyggelig å bidra litt i klubbkassa til breddeklubbene, og jeg måtte jo tradisjon tro bidra litt i kiosken etter hvert også når de byr på en uimotståelig kaffekopp.

Eidsvoll Stadion har sin eneste tribune langs langsiden der vi ankom anlegget. En forholdsvis stor hjemmesnekret tretribune, med noen røde plastseter i midten, gjør at publikum kommer noen meter opp i høyden og får fin oversikt over banen. På motsatt langside er laglederbenker under taket på et hus der speaker og den slags holder til. Et større klubbhus med nevnte kiosk er bak det ene målet, og ved inngangspartiet har de jammen smelt opp et skilt med anleggets navn på.

Rett og slett et flott stadion, og jeg tok nå plass i hjørnet av tribunen for å bivåne kampen. Joakim Andre Karlsen Madsen sendte vertene fra grunnlovsbygda i føringen allerede etter fire minutter, som også skulle stå seg til pause. Sander Clasen Egeberg doblet ledelsen rett før timen var spilt. Kasper Øverby Thorsen tente et lite håp for gjestene fra Fjellhamar da han satte inn 2-1 med drøye 10 minutter igjen. Nærmere kom de ikke, og da går det som det ofte gjør. Arild Landau Werner punkterte oppgjøret rett før dommeren mente at nok var nok, og dermed vant Eidsvold 3-1. Jeg ga meg i kast med en god time tilbake der jeg kom fra, og landet på at det til slutt ble en fin utflukt som jeg er glad for at jeg tok.

For flere bilder fra Eidsvoll Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Eidsvold IF 3 - 1 Fjellhamar FK

Målscorere

1-0 Joakim Andre Karlsen Madsen 4'
2-0 Sander Clasen Egeberg 57'
2-1 Kasper Øverby Thorsen 78'
3-1 Arild Landau Werner 90'


Turnering: 4. divisjon, Akershus

Tilskuere: 30

Dato: 21.9.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *