Marker Kunstgress

Sjelden har jeg blitt mer positivt overrasket over en breddekamp.

Etter turen til Norges Idrettshøgskole kvelden før, hadde jeg nå fått blod på tann. Ørje IL er en av svært få klubber jeg ikke har besøkt i Østfold-pyramiden ennå. Så da de skulle ta imot spleiselaget Mysen/HIL, tenkte jeg at dette var en så god anledning som noen til å huke av Marker Kunstgress.

At min trofaste groundhopper-kamerat Anders Johansen også var klar for å bli med på tur trakk selvsagt opp, og etter at vi fikk avtalt reiseruten var vi begge klare for avreise. Ørje IL holder til på nivå 7 i Østfold. Da pleier det jo å være så som så med tilskuere, men denne kvelden skulle vi være vitne til en real folkefest.

Etter å ha svingt nedom gressbanen litt nedi gata, og var skjønt enige om at kampen helst skulle vært spilt der, ankom vi dagens kamparena noen minutter før kampstart. Allerede da så vi antydninger til yrende liv og med musikk på anlegget og røyk-pyro til innmarsj, kunne dommeren blåse i gang mens vi betalte oss inn med kr. 50,- og spaserte rundt banen for å komme til den publikumsvennlige langsiden.

Der ble vi møtt av en flott tretribune som allerede var godt fylt opp. Nede i hjørne var klubbhuset med kiosk. Langs resten av langsiden, mellom nevnte tribune og klubbhus, tok de resterende plass bak et gjerde på en liten høyde. Noen fant seg også til rette på vollen bak målet, og det strømmet stadig på med folk. Anders tok på seg jobben som telleapparat, men da han hadde passert 250 tilskuere og folk stadig strømmet på slo vi oss til ro med at det sannsynligvis var nærmere 300 innenfor portene.

Det er rett og slett imponerende på dette nivået, selv om Ørje ikke nødvendigvis har noen konkurrenter i umiddelbar nærhet. Det var ingen dårlig kamp på matta heller. Christopher Alexander Sjøberg sendte vertene i ledelsen med et straffespark etter snaue halvtimen. Det skulle stå seg til pause.

Pausen ble brukt til å besøke kiosken og klype seg i armen for å få bekreftet hva vi faktisk var en del av denne kvelden. Gjestene kom à jour etter snaue timen, men det skulle aldri bli noe mer enn et trøstemål. Ørje scoret to mål i løpet av siste halvdel av andre omgang, og da ble festkvelden kronet med hjemmeseier. På vei ut fikk vi utvekslet noen ord med FFK-spiller Ludvig Begby også, og da kunne ikke kvelden bli stort bedre. Og med det forlot vi Ørje for denne gang, og sa oss svært fornøyde og overrasket med kveldens kamp. Og nok en gang hadde jeg kampplaner å se frem til allerede kvelden etter.

For flere bilder fra Marker Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Ørje IL 3 - 1 Mysen/HIL

Målscorere

1-0 Christopher Alexander Sjøberg 29' (str)
1-1 Aymen Zebari 59'
2-1 Stian Foyn Sandli 68'
3-1 Christopher Alexander Sjøberg 85'


Turnering: 6. divisjon avdeling 1, Østfold

Tilskuere: 300

Dato: 17.9.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *