Årnes Kunstgras

En hel uke med kamper hver dag skulle fullføres på Årnes.

Dagen før hadde jeg besøkt Sørumsand, og i dag var turen kommet til divisjonskollega Raumnes & Årnes IL. Kaffekoppen ble som vanlig fylt på Shell Storebaug, og siden det nærmet seg bunnen av podkast-brønnen, tok jeg telefonen fatt for å ha selskap på dagens tur.

Vel fremme hos dagens vertskap kunne jeg skue rålekre Årnes Stadion foran meg. Et lekkert inngangsparti ønsket meg velkommen, og en stor og flott tretribune tok seg svært god ut langs den ene langsiden. Et tilsynelatende nytt og moderne klubbhus hadde de også fått på plass. Skuffelsen var derfor stor da jeg oppdaget av stadionet med en strøken gressmatte også skulle være tilskuer til dagens batalje, som ble henvist til kunstgressbanen ved siden av. Den var totalt blottet for publikumsfasiliteter, bortsett fra et inngangsparti der det ble avkrevd 50 kroner og registrering av besøket.

Slik legger dessverre en demper på kampen for min del. Valg av bane altså, 50 kroner er helt greit i 4. divisjon, men jeg klarte nå etter hvert å motivere meg for Raumnes & Årnes IL v Kløfta IL i 4. divisjon, Akershus. Som jeg har nevnt ved noen anledninger nå, ble det mye 4. divisjon, Akershus, i denne perioden uten at det egentlig var noen bevisst grunn til akkurat det.

Vertene tok ledelsen etter en drøy halvtime med litt hjelp fra uheldige Sondre Hauge som dessverre blir stående med selvmål i statistikkene. Det skulle stå seg til pause, og da kunne jeg svippe en tur innom kiosken som også holder til i det store klubbhuset jeg allerede har nevnt. Noen shilling ble igjen i klubbkassa i bytte mot et par godsaker, og med det var jeg klar for de siste 45 minuttene.

Remi Christoffer Rød sørget for balanse i regnskapet da han satte ballen i mål fra straffemerket etter 67 minutter. Flere mål ble det ikke, og da lar jeg kamprapporten bli av det kortere slaget. Dommeren blåste for siste gang, og jeg kunne lengselsfullt skue utover Årnes Stadion en siste gang på vei bort til bilen, forundret over at enda en breddeklubb velger å la slike anlegg stå og støve ned. Vi får håpe at de tar til vettet en gang, så jeg får besøkt det «ordentlige» anlegget også.

Turen hjem var det som vanlig lite å klage på. Allerede dagen etter skulle jeg igjen besøke nye jaktmarker, men da skulle jeg holde meg i Oslo.

For flere bilder fra Årnes Kunstgras og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Raumnes & Årnes IL 1 - 1 Kløfta IL

Målscorere

1-0 Sondre Hauge 31' (sm)
1-1 Remi Christoffer Rød 67' (str)


Turnering: 4. divisjon, Akershus

Tilskuere: 90

Dato: 20.8.21

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *