Aremark Stadion

Turen var kommet til Aremark, og ny komplett liga.

Etter å ha bodd noen år i Østfold, er det særdeles få baner igjen i Østfold Fotballkrets. Med det mener jeg baner som brukes som fast hjemmebane av seniorlag i divisjonssystemet. Det er faktisk bare fire igjen av dette slaget.

Aremark sto som sagt for tur i dag, og med det fullførte jeg også 7. divisjon, avdeling 2. I skrivende stund har jeg også sett kamp hos Ørje IL, og har nå faktisk bare Skiptvet og NMBUI Ås igjen.

Men nå var det altså Aremark, og når slike baner skal besøkes setter jeg ordentlig pris på at jeg både har førerkort og bil. Jeg spant inn på parkeringsplassen noen minutter før avspark, og måtte spasere noen meter på en sti for å komme frem til anlegget som lå litt inne i skogholtet.

Aremark Stadion er av det særdeles enkle slaget. Naturgressmatten er selvfølgelig svært gledelig. Ellers er det et par laglederbenker på motsatt langside av der publikum står. De skuelystne er henvist til en gressvoll som skilles fra banen med et gjerde som var godt å lene seg inntil. Noen benker har de også spandert her, hvor førstemann til mølla-prinsippet gjelder. Et flott klubbhus har de også, med klubblogo på veggen og greier, men kiosken var dessverre steng for anledningen.

Flotte omstendigheter er det også, og en snerten måltavle må også nevnes. 7. divisjon er et lavt nivå, det må være lov å si. Spillet bærer også noe preg av dette, men i dag må jeg innrømme at jeg først og fremst besøkte banen.

Aremark IF skulle i dag ta imot reservene til Tune IL. Kampens store høydepunkt fikk vi i 1. omgangs siste ordinære spilleminutt, da Håkon Henriksen klasket Tune 2 i ledelsen med et skikkelig langskudd som gikk rett i garnet. Det skulle også bli sluttresultatet i kampen, og selv om jeg koste meg med resten også, så jeg lar kamprapporten bli med dette.

Jeg hadde en god time i bilen på vei hjem igjen også, men med kaffe i koppen og podkast på øret gikk det som vanlig veldig greit. Nå skulle jeg ta meg noen dagers fotballpause og fokusere på andre interesser og litt jobb, men jeg skulle snart tilbake på veien igjen. Og da skulle jeg spille på nostalgiens strenger på hjemlige trakter.

For flere bilder fra Aremark Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Aremark IF 0 - 1 Tune IL 2

Målscorere

0-1 Håkon Henriksen 45'


Turnering: 7. divisjon, avdeling 2, Østfold

Tilskuere: 40

Dato: 25.8.21

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *