Sørumsand Kunstgress

Nok en tur i 4. divisjon, Akershus, sto for tur.

Det var kommet til torsdag denne uken, og etter at dagens plikter var unnagjort skulle jeg igjen begi meg ut på en utflukt med breddekamp som mål. Jeg skulle også fortsette min lille Tour de Akershus, med enda et besøk i denne 4. divisjonsavdelingen.

Turen var nå kommet til Sørumsand. At jeg skulle samme vei som ved flere andre anledninger i dette tidsrommet var nå en ting, men en like hyggelig tradisjon var kaffekoppen på Shell Storebaug og gode podkaster på anlegget. Jeg mener også bestemt at det var på denne turen jeg ble tatt på fersken i en fotoboks og måtte bidra med noen riksdaler til felleskassa. Ikke fullt så hyggelig om det skal bli en tradisjon, for det er fryktelig unødvendige penger som, når sant skal sies, har skjedd en gang eller to for mye synes jeg personlig. Men nok om min karriere som racerbilsjåfør.

Sørumsand skulle i dag måle krefter mot Fjellhamar, hvis hjemmebane ble besøkt et par uker tidligere. Den gang var det serieåpning. Om serien og spillet hadde «satt seg» siden den gang får kanskje spillerne svare på, men nå var hvert fall breddelagene litt varme i trøya om ikke annet.

Jeg ankom anlegget tradisjon tro noen få minutter før kampstart, og jeg ser ingen hensikt i å endre på det litt ned i divisjonene. Akershus-lagene har en tendens til å gjøre seg litt mer flid på sine anlegg, enn naboene fra Oslo. Så også her med to flotte, små hjemmesnekrede tretribuner som gjør nytten. Som Godset-supporter hadde jeg det også litt morsomt med at Sørumsand-logoen kunne minne om en fake Godset-drakt fra et marked i Kina, uten at det i utgangspunktet var stygt ment, men likheten mellom de to lags emblemer er ikke til å komme unna.

I tillegg passerte toglinjen rett ved banen, så forbipasserende tog ga et litt artig bakteppe til begivenhetene ved et par anledninger. 50 kroner i inngangspenger tok de også, og det bidraget vippset jeg gladelig over til den digitale klubbkassen.

En artig kamp skulle vi også få servert i Lillestrøm kommune. To tette mål midt i 1. omgang sørget for at lagene gikk til pause på 1-1. Etter hvilen skulle det virkelig skyte fart i duskregnet. Timen var passert da vertene tok ledelsen for det som skulle vise seg å bli for siste gang i kampen. Bare et par minutter senere utliknet Sondre Opland Smith. Det er mistenker er broren til forrige målscorer, Vetle André Opland Smith, ville ikke være noe dårligere, og sendte Fjellhamar i føringen 10 minutter senere. Sondre skulle gå seirende ut av det antatte brødreduellen med sin 2-4-scoring med kvarteret igjen. Egzon Statovci pyntet på resultatet for Sørumsand, men 3-4 skulle stå igjen i historiebøkene.

Da var det bare for meg å vende nesa tilbake der jeg kom fra, men det var ikke lenge før jeg igjen skulle ut på tur.

For flere bilder fra Sørumsand Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Sørumsand IF 3 - 4 Fjellhamar FK

Målscorere

1-0 Benjamin Fredrik Alexander Furberg 19'
1-1 Håkon Maric Solberg 22' (str)
2-1 Vegard Skari Servold 60'
2-2 Sondre Opland Smith 62'
2-3 Vetle André Opland Smith 72'
2-4 Sondre Opland Smith 75'
3-4 Egzon Statovci 81'


Turnering: 4. divisjon, Akershus

Tilskuere: 30

Dato: 19.8.21

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *