Mjær Stadion

Nå er det få baner igjen i Østfold-pyramiden.

Ny uke og mye muligheter, som det heter. Det var mandag kveld, og etter dagens gjøremål var det igjen på tide å avslutte dagen med litt underholdning fra en sidelinje. I kveld valgte jeg meg ut sidelinjen til Driv IL og deres Mjær Stadion.

6. divisjon, avdeling 2, er ikke akkurat det høyeste nivået i Østfold-pyramiden, som altså Driv IL er en del av. Men det er omtrent hit jeg må for å besøke en ny bane i dette gamle fylket. Etter en opptelling er det faktisk bare fire baner jeg mangler i Østfold-kretsen, av baner som benyttes som fast arena for et seniorlag. Når jeg et par timer senere skulle kjøre hjem fra Mjær, ville bare Ørje, Skiptvet og NMBUI Ås stå igjen.

Men nå var det altså Driv IL som sto på programmet, en breddeklubb som jeg må si er blant de bedre i klassen på sosiale medier. Både jeg, og flere banehoppere med meg, har fått personlig invitasjon på Twitter til flere av deres kamper, og nå var endelig turen kommet til å avlegge et besøk.

Jeg steg som vanlig ut av racerbilen noen minutter før kampstart, og der fikk jeg straks øye på to kjente fjes som skulle holde meg med selskap. Christian og Elisabeth var nemlig allerede på plass. Og mer presist så jeg tre kjente fjes, for Elisabeths firbente turkompis var selvsagt på plass.

Det var Driv og reservene til Ås som skulle gjøre opp om poengene i 6. divisjon, avdeling 2, denne kvelden. Og det skulle de gjøre på nevnte Mjær Stadion, som har samlet alt av fasiliteter på den ene langsiden. Det har de gjort i form av noen trinn av stein og asfalt, som på en måte er bygd inn i gressvollen som preger denne langsiden. Her valgte følgelig mange å slå seg ned for å nyte kampen. På toppen av denne vollen ligger også kiosken, som selvsagt måtte besøkes i løpet av oppholdet.

På motsatt langside er det en stor reklameplakat som viser anleggets navn og klubbens samarbeidspartnere. Innbytterbenkene er også på denne langsiden og underlaget er kunstgress. Det er ingen typisk løpebane rundt banen, men det er grusfelt uten oppmerking som gjør mye av samme nytten.

Selv om det var selskap å få på denne kampen måtte jeg selvsagt ta min faste bilderunde. Der møtte jeg på noen «kids» som ungdommen sier, som lurte på om jeg var talentspeider for Strømsgodset, med henvisning til SIF-jakka jeg hadde på for anledningen. Jeg måtte skuffe dem med at det ikke var tilfelle, men unnlot fornærmelsen om at Godset sannsynligvis hadde lett høyere opp enn 6. divisjon om så var. Supporterklær av andre lag på slike kamper er et kapittel for seg, men til mitt forsvar så dro jeg raskt av gårde og det var eneste genseren i bilen.

Driv ga publikum valuta for gratis inngang. Fredrik Oppegaard Skøyum åpnet målshowet etter 14 minutter, og Marius Wiker Nyquist sørget for at vertene kunne ta pause med den «farlige» 2-0-ledelsen.

Akkurat i kveld lå det faktisk noe i det. Ås reduserte til 2-1 ved Peter Andreas Vik med et drøyt kvarter igjen å spille. Og hadde det ikke vært for at Eirik Haug trygget Drivs ledelse først, kunne Viks andre mål for kvelden betydd ett poeng til gjestene fra Ås. Men slik ble det altså ikke. 3-2 sto det på tavla til slutt, og da ble alle poengene igjen på Ytre Enebakk. Jeg takket for selskapet, men det skulle som vanlig ikke ta så veldig lang tid før jeg så folket igjen.

For flere bilder fra Mjær Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Driv IL 3 - 2 Ås IL 2

Målscorere

1-0 Fredrik Oppegaard Skøyum 14'
2-0 Marius Wiker Nyquist 24'
2-1 Peter Andreas Vik 73'
3-1 Eirik Haug 75'
3-2 Peter Andreas Vik 80'


Turnering: 6. divisjon, avdeling 2, Østfold

Tilskuere: 50

Dato: 16.8.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *