Borgen Stadion

Ny tur til Akershus sto for dør.

Nok en gang har jeg lagt bak meg halvannen uke på reisefot siden sist. Men nå var jeg tilbake på hjemmeadresse, og da er jo ikke den berømte dørstokkmila særlig lang. Jeg måtte grave litt dypere enn vanlig for å finne meg en kamp denne søndagen, all den tid Strømsgodset spilte lørdag.

Redningen skulle bli hjemmebanen til Borgen IL, som ikke må forveksles med klubben med samme navn fra Østfold. Nå skulle jeg til traktene rundt vår hovedflyplass, men jeg skulle faktisk ikke se det «riktige hjemmelaget». 6. divisjonslaget Hvam IL hadde tilsynelatende problemer på eget anlegg, og måtte med det tigge husly hos noen snille naboer.

Borgen IL tok altså på seg rollen som barmhjertig samaritan, og det gjorde de sannelig for andre også. I klubbhuset var de nemlig staselig antrukket både i dress og bunad. Jeg hadde ikke kledd meg for fest, men det var ikke noe å si på dagens antrekk for en kamp på syvende nivå. Det er jo noe med å se «riktig» hjemmelag på kamp, men med tidlig kampstart og planer utover dagen tenkte jeg at dette var en god anledning som noen til å huke banen.

Det må være lov å si at 6. divisjon er i laveste laget for det aller fineste spillet. Men det er jo ikke så rent sjeldent at det byr på målfester, og så også i dag. Jeg ankom anlegget som vanlig tett på kampstart, og jeg ventet litt med å inspisere åstedet nærmere. Noen forpliktelser hadde jeg selv om dagen er rød i kalenderen, så jeg startet kampen alene bak det ene målet mens jeg tok noen telefoner.

Mens jeg slo to fluer i en smekk på gressvollen bak målet, rant målene inn på kunstgresset foran meg. Hele 0-3 sto det til reservere til FuVo allerede etter 25 minutter. Da kunne også jeg rusle mot klubbhuset, som altså huset selskap som krevde skjorte og slips innendørs, mens rundt 40 tilskuere hadde tatt plass på den hjemmesnekrede lille tretribunen som var tilknyttet klubbhuset. En flott liten tribune som gjør susen på dette nivået. Og mer skal det egentlig ikke til for å gjøre litt ut av anlegget, i motsetning til Oslo det det har en tendens til å være helt skrapa for fasiliteter. Nærmest som vanlig har reserver og lagledere sin plass på motsatt langside.

0-3 skulle stå seg til pause, men ingen av lagene var ferdig for dagen. Emil Enerud Holen ble dagens mann med hele fire mål for gjestene. Om ikke han allerede får prøve seg på A-laget, må jo tiden være moden. «Hjemmelaget» Hvam fikk med seg noen trøstemål, men det de ble dessverre noen nummer for små i dag. Hele 2-8 sto det på måltavla da dommeren blåste av bataljen. Da strenet jeg til bilen for å rekke mine andre planer for dagen, godt fornøyd med å huke av en ny bane langt nede i Akershus-pyramiden.

For flere bilder fra Borgen Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Hvam IL 2 - 8 Funnefoss/Vormsund IL 2

Målscorere

0-1 Emil Enerud Holen 10'
0-2 Ole Kristian Thorset 18' (str)
0-3 Emil Enerud Holen 25'
0-4 Emil Enerud Holen 49'
0-5 Sigurd Westby 56'
1-5 Thomas Jonvei Wiksaas 66'
1-6 Emil Enerud Holen 69'
1-7 Benjamin Engelstad Gran 75'
1-8 Fredrik Thorset 78'
2-8 Thomas Jonvei Wiksaas 88'


Turnering: 6. divisjon, Akershus

Tilskuere: 40

Dato: 15.8.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *