Idrettsparken Mandal

«Veien til Ullevaal» startet i Mandal denne sesongen.

Etter at vi ble snytt for NM i den amputerte 2020-sesongen, skal vi nå i 2021 endelig kåre en norgesmester i fotball igjen. «Veien til Ullevaal» får alle i toppfotballen, og noen litt under, være med på, men å være med helt inn er ikke alle forunt. Om jeg skulle satt gård og hjem på to finalelag i år hadde det ikke blitt Mandalskameratene eller Arendal for å si det sånn, men de skulle nå gjøre det de kunne for å innby til fest på det blide Sørlandet.

Den festen skulle min turkamerat, Anders Johansen, og jeg være en del av. Mandal er en solid tur, men fullt overkommelig på en flott og solfylt lørdag. Jeg plukket opp Anders på toget før vi lot Bastø Fosen ta seg av den første etappen over til Vestfold. Derfra var det «klampen i bånn», hyggelig fotball-prat og en og annen stopp langs E18 før vi kunne unne oss en god stopp i hjertet av Mandal.

Været på Sørlandet var upåklagelig som det ofte er, det er hvert fall det inntrykket vi fra Østlandet sitter med. En god porsjon biffsnadder fikk vi også fortært deler av, før vi vendte snuta mot Idrettsparken.

Mandalskameratene, eller MK som de gjerne kalles på folkemunne, var oppe og yppet seg i 1. divisjon på 2000-tallet. Så jeg har faktisk sett de måle krefter mot mitt kjære Strømsgodset på Marienlyst ved et par anledninger, men det er neppe noen spillere som er igjen fra den tiden. Jeg var hverken gammel nok til å begi meg på langtur selv eller kar om å overtale farfar til en slik bortekamp, så dette flotte anlegget var fremdeles ubesøkt i kamp av undertegnede.

Det skulle jeg altså gjøre noe med i dag, og det er et riktig så flott stadion de har stablet på bena her i Norges sørligste by. På vei fra parkeringsplassen kunne vi se ryggen av hovedtribunen på anlegget. Dette er en høyreist og flott tribune som strekkes seg over store deler av langsiden. Det er fylt til randen av grønne plastseter som står i stil til klubbens draktfarget, dog noe falmet av tidens tann. Ly fra oven kan du også få, om du kjøper billett på den midtre delen av tribunen. Det var slett ikke nødvendig i dag, skjønt litt skygge hadde ikke gjort noe der vi stilte oss laglig til for grilling fra solen på motsatt langside.

Der fikk vi også besøk av MK-supportere som jeg mistenker hadde varmet opp med både en og to kalde. De tok plass på en liten hjemmesnekret tretribune på samme side som oss, altså motsatt langside av hovedtribunen. Vi tenkte at det var like greit å ta ut noen meter sikring fra den selvutnevnte festkomiteen, og holdt oss heller i nærheten av kiosken for å holde væskebalansen noenlunde ved like gjennom kampen.

At det er løpebaner rundt får bare være, og så lenge de tar seg bryet med å spille på en ordentlig gressmatte skal jeg ikke klage. Det var altså 1. runde i NM det var snakk om i dag. I et såkalt normalår ville jeg allerede ha sett et par kvalifiseringskamper, men slik ble det ikke i år. Disse folkefestene i 1. runde er noe er liker med cupen i Norge, og med over 500 betalende tilskuere må jeg strekke meg til å si at MK har lykkes med nettopp det.

Arendal var selvsagt forhåndsfavoritter, men gutta i grønt skulle virkelig gi kamp om avansementet denne lørdag. Vi fikk servert en intensiv og flott 1. omgang, og det var ikke noe å si på at MK holdt sine naboer til 0-0 ved pause.

Om MK-fansen hadde forhåpningen om en skalp ved pause, så skulle de hvert fall få det i starten av 2. omgang. I det 51. spilleminutt sendte nemlig Anders Kvinen vertene i ledelsen, og da tok det fullstendig av på tribunene. Bare det å se ordentlig idrettsglede igjen etter et noe magert år er stas i seg selv, så da fikk det bare være at en håndfull Arendal-supportere muligens var noe furtne på motsatt side.

Jeg var ikke overbevist om at et lag uten særlig med treninger det siste året skulle holde helt inn, men det var jammen ikke mye om å gjøre. Men først skulle vi se noe svært uvanlig på en fotballbane. Målscorer Kvinen skulle nemlig bli byttet ut et lite kvarter før fulltid, men det tok, ifølge kamplederen, såpass lang tid at han rett og slett smalt opp det andre gule kortet til Kvinen på vei ut, og dermed ble det rødt kort og dessverre ingen erstatter for «innbytteren».

Det ble selvsagt lite populært på tribunen, og det hjalp ikke nevneverdig på stemningen at MK-gjengen på tribunen fikk nyss om at to av dommerne representerte Arendalsklubben ØIF.

Med en mann ekstra skulle Arendal får sin utligning, signert Kristian Eriksen i det 80. minutt, som hverken må forveksles med en viss danske eller HamKam-spiller. 1-1 sto seg til full tid og da måtte vi finne oss i å bli på Sørlandet en drøy halvtime lenger enn planlagt. Vi lot selvsagt ikke det legge en demper på turen. Jeg så nå for meg at lufta ville gå ut av MK-ballongen, men der skulle mitt tips bli til skamme.

Som om ikke utvisning og Arendal-dommere var nok, skulle selvsagt gjestene få tildelt et straffespark helt mot slutten av den første ekstraomgangen. Ikke verdens klareste straffe kanskje, men pipeblåseren var sikker i sin sak. Den ble omgjort til tellende resultat av Sune Kiilerich, som sendte gjestene i ledelsen med det siste sparket på ballen i første ekstraomgang.

De siste 15 minuttene skulle bli målløse, og dermed var forhåndsfavorittene videre med et nødskrik. Da kampen sto og vippet spekulerte jeg i om Strømsgodset kunne risikere å endte opp i Mandal om en uke i 2. runde, men nå slapp jeg altså å returnere omtrent før jeg hadde kommet meg hjem.

En riktig så fin tur tilbake hadde vi også, og hjemme i helt grei tid da det var tidlig kampstart. Dagen etter skulle Strømsgodset gjøre opp om avansement mot Hønefoss på deres gamle hjemmebane, og som Strømsgodset-supporter er jo det kremen av banehopping. Det gledet jeg meg til allerede på vei hjem, men det kapittelet vår vi ta siden.

For flere bilder fra Idrettsparken Mandal og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

FK Mandalskameratene 1 - 2 Arendal Fotball

Målscorere

1-0 Anders Kvinen 51'
1-1 Kristian Eriksen 80'
1-2 Sune Kiilerich 105+1' (str)

1-1 FT, 1-2 e.e.o.


Turnering: NM, 1. runde

Tilskuere: 512

Dato: 24.7.2021

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *