Gjerdrum Stadion

Jeg rakk enda en test før seriespillet endelig skulle sette i gang.

Jeg var inne i litt av en stim hva gjaldt fotballkamper på kveldstid for tiden. Ikke fordi det ikke var jobb og annet på dagtid og ettermiddager, men kona hadde også sine ting på kveldstid. Så i stedet for å sitte hjemme og tvinne tommeltommer, kunne jeg heller begi meg ut på tokt.

Dagen før hadde jeg besøkt Gjelleråsen. I kveld skulle jeg holde meg i de samme traktene, hvis det er lov å si uten å hisse på meg lokalpatrioter. Men med bil, kaffeavtaler på diverse bensinstasjoner og god stemning på anlegget, la jeg i vei med godt mot. I kveld skulle jeg bevitne nok en treningskamp, da Gjerdrum IL skulle ta imot divisjonskollega Sørumsand IF.

Jeg hadde denne kvelden samlet opp noen planlagte telefonsamtaler som var fine på ta i bilen på vei opp. Jeg var ikke helt i mål da jeg ankom kveldens destinasjon, men litt skravling mens jeg fulgte med fra et hjørne i eget selskap må da være innafor.

Da jeg endelig kunne legge på, tok jeg en runde rundt det som var av fasiliteter på Gjerdrum Stadion. Et større klubbhus som sto i stil med klubbens gule farger var hovedattraksjon i så måte. Da jeg kom fra parkeringsplassen ble jeg ønsket velkommen til GIL Fotball av et større skilt på veggen. Det er alltid stas å besøke breddeklubber som bærer preg av å ha et eget hjem. Det er ikke direkte uvanlig, men jeg har vært såpass mye i Oslo-gryta med «sjelløse» baner at jeg setter pris på den slags.

Andre siden av dette byggverket vendte ut mot kunstgressbanen. Her hadde de smelt opp en liten tretribune med tre trinn, der brorparten av dagens om lag 50 skuelystne hadde slått seg til ro. Et lite og trivelig anlegg som gjør nytten og vel så det på nivå 5. Som vanlig skulle jeg gjerne sett at de spanderte ordentlig gress på banen, men den slags er dessverre ikke å forvente lenger.

Disse oppkjøringskampene har varierte referater på klubbenes kanaler, for å si det forsiktig. Nå skal det sies at dagens batalje på langt nær er verstingen i den klassen, men likevel akkurat hullete nok til at jeg ikke fører vanlig oversikt over tidspunkt for mål samt målscorere. Det jeg kan nevne er at vi fikk servert en underholdene og fartsfylt kamp denne flotte tirsdagen. Ved halv tid sto det hele 1-5 til gjestene fra Sørumsand, og med 2-6 på måltavla til slutt er det vanskelig å klage. Bortsett fra de som sympatiserer med hjemmelaget, da.

En feiende flott kamp var ved veis ende, og da kunne jeg like gjerne strene rett til racerbilen for returen. Nå skulle endelig alvoret snart begynne, og i den anledning hadde jeg sett meg ut et par kamper fra cupens 1. runde. Én åpenbar, og én ikke fullt så åpenbar langtur. Men mer om det siden.

For flere bilder fra Gjerdrum Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Gjerdrum IL 2 - 6 Sørumsand IF

Målscorere

Målscorere ukjent


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 50

Dato: 20.7.21

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *