Kringsjå Kunstgress

Ferien er over for denne gang, men det finnes fotball på Østlandet også.

Min vakre kone og jeg hadde knapt kommet inn døra etter ferien, før Lise reiste videre til ei venninne for å oppdatere hverandre på siste nytt. Det førte til at jeg hadde hvert fall deler av helgen for meg selv, og etter nesten to uker på tur sammen var det egentlig helt greit.

Jeg tok meg god tid under dyna denne lørdagen, før jeg etter hvert satte kursen mot hovedstaden. Jeg skulle nemlig besøke en gammel storhet. Lyn 1896 FK, som klubben heter i disse dager, er på vei opp og frem igjen. Det satses hvert fall mot det, og selv om Kringsjå Kunstgress ikke er like glamorøst som Ullevaal og Bislett, så var det stas å se igjen en klubb som faktisk spilte på øverste nivå da jeg vokste opp med norsk fotball.

Seriespillet hadde ikke startet ennå for 3. divisjonskollegaene (forskjellig avdeling) Lyn og Stovner, men de hadde blitt enige om å teste formen før alvoret skulle brake løs. Dette skulle altså jeg bevitne, og med noen minutter til avspark kunne jeg parkere utenfor noe spartanske Kringsjå Kunstgress.

Første utfordring var å finne ut om jeg kunne stå gratis på parkeringen. Det er jo ikke direkte vanlig å slippe unna med slikt i Oslo, men selv om ingen kunne hjelpe meg til bunns av mysteriet tok jeg sjansen og gitt anlegget i møte. 

Et flott inngangsparti møtte meg, men et større klubbhus og Lyn-logoen plassert flere sentrale steder. Ingen tvil om hvilken klubb jeg nå besøkte, med andre ord. Kiosken «Brudstad Bua» fikk stå i fred frem til pause, før jeg gikk for å sjekke ut anleggets eneste tribune. 

En såkalt provisorisk tribune med blå plastseter i sju rader strekker seg over store deler av den ene langsiden. På motsatt side finnes laglederbenker, TV-tårn og kommentatorboks. Så egentlig er det store klubbhuset bak målet ved inngangen anleggets største attraksjon. Kunstgresset har dessverre funnet veien til Kringsjå også, som for den observante leser bli avslørt i navnet, men jeg så uansett frem til fotballkamp i det nydelige være denne lørdag formiddagen. 

Skal i basere et tips på denne kampen, er det hjemmelaget som har størst grunn til å glede seg til seriestart. Ulrik Berglann, med det eksotiske mellomnavnet Reinaldo, åpnet showet allerede etter fire minutters spill. Samme Reinaldo var frempå bare minutter senere, og med det hadde Lyn en komfortabel ledelse allerede etter 10 minutter.

Da Anders Bjørntvedt Olsen la på til 3-0 etter 38 minutter virket mye å være gjort, selv om Stovner reduserte til 3-1 før pause med en spiller jeg ikke har vært kar om å grave frem navnet på.

I pausen tuslet jeg en tur nedom bilen, og da det ikke lå noen gul lapp i ruta der hadde jeg kanskje rett i mine antakelser angående parkeringen. Jeg rakk å komme meg innenfor portene igjen før Henrik Elvevold økte til 4-1 i det 52. spilleminutt. Da så det ut som at Lyn var fornøyde for dagen, men Peder Nomell ville det annerledes og fastsatte sluttresultatet til 5-1 minuttet før full tid.

Lyn er tilsynelatende klare for seriestart. Stover-treneren må kanskje kverne litt til før han er helt trygg på sitt mannskap. Det vil tiden vise, men jeg var uansett fornøyd med å besøke den gamle storheten Lyn igjen, på ny bane.

Jeg hadde for øvrig møtt på ringreven Ray Tørnkvist og skravla med han underveis. Han møtte jeg en time senere på besøk hos Kjelsås også, på Grefsen Stadion. Der hadde jeg vært før, men når jeg uansett var alene hjemme og været var fint, kunne jeg se litt mer fotball fra tribuneplass. Kasper Wikestad hadde også tatt turen dit. Det er stas å møte på kjendiser på kamper litt under toppen, men det er først og fremst godt å se en strålende kommentator på fotball-mann på bena igjen etter det han har vært gjennom.

For flere bilder fra Kringsjå Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane. 

Lyn 1896 FK 5 - 1 Stovner SK

Målscorere

1-0 Ulrik Reinaldo Berglann 4'
2-0 Ulrik Reinaldo Berglann 10'
3-0 Anders Bjørntvedt Olsen 38'
3-1 Ukjent
4-1 Henrik Elvevold 52'
5-1 Peder Nomell 89'


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 50

Dato: 17.7.21

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *