Ågotnes Idrettsanlegg

Det var duket for verdenspremiere for et nytt derby på Sotra denne onsdagen.

Ifølge statistikken er det fremdeles en håndfull tålmodige sjeler som sjekker innom bloggen her hver dag. Jeg kan ikke annet enn å takke og bukke for interessen, og samtidig beklage at det ikke har vært mye å oppdatere seg på her de siste par ukene.

Både jobb og fritidsinteresser har holdt meg ute av huset i et par uker, men nå som hverdagen er her igjen er også jeg tilbake på folkeregistrert adresse. Da har jeg også planer om å komme à jour her en vakker dag, og på veien dit spoler vi tilbake til 7. juli.

På dette tidspunktet var min livsledsager og jeg godt i gang med sommerferien. Vi har beveget oss til Bergen og Sotra der vi skulle slå leir, bokstavelig talt, for et par dager. Her hadde jeg også pekt meg ut en av turens hovedkamper, nemlig 2. divisjonsoppgjøret Øygarden v Sotra på Ågotnes.

Nå var det først og fremst anlegget jeg hadde siklet etter en god stund, men anledningen kunne heller ikke vært stort bedre. Etter at Øygarden FK så dagens lys i 2020 har de egentlig ikke rukket stort annet enn å rykke ned fra 1. divisjon. Om de skal slå seg til ro på nivå 3 eller ikke får tiden vise, men denne vakre onsdagen var det uansett duket for tidenes første Sotra-derby mellom nyervervelsen i hvitt mot sine blåkledde naboer i Sotra SK.

Forrige sesong hadde jeg reist ens ærend over til Sotra for å besøke nettopp Sotra på Straume Idrettspark, en drøy mil unna dagens arena, så det var på sin plass å besøke naboene nå. Dette besøket ville dessuten føre til at jeg for andre sesong på rad fullfører 2. divisjon, avdeling 2, og er med det i skrivende stund bare to baner unna å fullføre hele toppfotballen på herresiden.

Men vi får holde oss til Ågotnes for denne gang. Jeg parkerte bilen utenfor anlegget noen minutter før avspark. På disse trakter er det stort sett alltid fare for regn, så i tillegg til å kle meg for den slags hadde jeg også kjøpt plass under tak. Ågotnes har jeg sett høydepunkter fra mang en gang opp gjennom årene med litt forskjellige hjemmelag. Om TV-bildene lyver eller om jeg hadde høye forhåpninger vet jeg ikke, men det var et noe enklere anlegg enn jeg først trodde som møtte meg.

Ågotnes domineres av en høyreist og flott tribune langs den ene langsiden. Rød plastseter dekker hele betongtribunen, mens vingespennet til taket ikke når ut over de ytterste feltene. Kiosk og toaletter finnes trygt plassert under taker på hovedtribunen. På motsatt langside er laglederbenker plassert, sammen med et kombinert TV-tårn og kommentatorboks. Ellers er det ikke mer av fasiliteter annen enn løpebane rundt banen og et nydelig naturgressdekke, som i dagens fotball her hjemme nærmest har blitt en attraksjon i seg selv.

Og med det var jeg klar for kamp, og det var jeg langt ifra alene om. Nærmere 500 hadde kjent sin besøkelsestid til denne historiske kampen. Hvite- og blåkledde satt om hverandre i hyggelig passiar og det med nummerte plasser fungerte vel også bare så som så. Jeg ålte meg hvert fall frem til en av plassene under tak som jeg rettmessig hadde krav på.

Sotra er for øvrig fremdeles den første toppklubben på herresiden som har kvinnelig hovedtrener. Moro at Renate Blindheim fremdeles sitter med roret i klubben, men i dag var det rett og slett bare hjemmelaget det handlet.

Øygarden styrte det som var utpå naturgresset. Mathias Sundberg og Henrik Andersen sørget for at det sto 2-0 etter 20 minutter, og det var ikke et mål for lite da dagens pipeblåser sendte lagene til pause. Noe skrøpelige kampreferater er en lei bivirkning av sene blogginnlegg, men her får eventuelle lesere bære over med meg.

Øygarden fortsatte der de slapp etter hvilen. Eirik Opheim Moldenes og Markus Eiane tegnet seg også på scoringslisten og dermed endte det hele 4-0 til Øygarden over Sotra i historiens første møte mellom disse klubbene. Det skal godt gjøres med opprykk for de kongehvite, men det er jo uansett alltid stas å slå naboen.

Med det kunne jeg reise tilbake til campingen og holde kona med selskap i teltet, men jeg skulle rekke en kamp til før vi satte kursen videre nordover.

For flere bilder fra Ågotnes Idrettsanlegg og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Øygarden FK 4 - 0 Sotra SK

Målscorere

1-0 Mathias Sundberg 18'
2-0 Henrik Andersen 20'
3-0 Eirik Opheim Moldenes 55'
4-0 Markus Eiane 79'


Turnering: PostNord-ligaen, avdeling 2

Tilskuere: 493

Dato: 7.7.2021

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *