Funnefoss Stadion

Med to kamper på tre dager begynner det å likne på noe igjen.

Som nevnt i forrige innlegg, er breddefotballen endelig i gang igjen. Riktignok er det bare snakk om treningskamper foreløpig, men det får være godt nok i et par måneder. Jeg klarte også denne kvelden å kombinere arbeidsdag, flytting og en aldri så liten kamp på kvelden, selv om tidspunkt på publisering av blogginnleggene bærer preg av at jeg har flere ting på programmet for tiden.

I dag skulle jeg på tur til Romerike for å besøke FuVo, som klubben gjerne kalles på folkemunne. Funnefoss/Vormsund IL er fullt navn, så vi holder oss til den noe enklere varianten. 

Jeg hadde ikke mer enn tiden og veien i dag heller, så jeg parkerte bilen utenfor anlegget nokså tett på kampstart. Da hadde mine kompanjonger fra Heming-kampen to dager før, Marius Helgå og André Øyvåg, allerede sjekket inn i vår kjære Futbology App, slik at jeg kunne lete frem dem og ha godt selskap underveis. De hadde funnet gode plasser på toppen av en aldeles flott og høyreist tretribune som dominerer Funnefoss Stadion. Et stort klubbhus med tilhørende kiosk og andre fasiliteter var også på plass på samme langside, og når FuVo i tillegg byr på naturgress på banen måtte jo dette bare bli bra. 

Sola sparte ikke på kreftene denne kvelden, men selv om jeg var ganske svett i luggen under capsen stusset jeg litt på at dommeren blåste lagene til pause på 0-0 allerede etter 30 minutter. Etter en kort passiar med kamplederen viste det seg at lagene var enige om 3×30 minutter denne dagen.

En liten overraskende var det jo, men det fikk så være. Litt snaut med tid til en ordentlig middag var det også denne dagen, så i det som viste seg å bli dagens første av to pauser fikk jeg kloa i to wienerpølser i kiosken som fikk duge som næringsinntak.

Lagene kom etter hvert ut på banen igjen. Det å identifisere målscorere i disse treningskampene uten hjelp fra klubbene er jo et prosjekt i seg selv, så jeg nøyer meg med å nevne at gjestene fra Skjetten tok ledelsen 17 minutter ut i 2. omgang, som altså bare varte i 30.

Det skulle stå seg til pause nummer to som var med på å gi dagens batalje et aldri så lite hockey-preg, selv om spilletiden totalt sett likner en vanlig fotballkamp. Åtte minutter etter droppet i 3. periode doblet Skjetten ledelsen. Vertskapet skulle få med seg et trøstemål de også, men oppgjøret endte til slutt 1-2 i det som må sies å være en fin gjennomkjøring for begge parter. 

Jeg hadde en god time i bil foran meg, og så med det ingen grunn til å drøye lenger enn nødvendig. Når disse linjene skrives har jeg allerede sett flere kamper med hyggelig besøk på sidelinjen, men mer om det siden. 

For flere bilder fra Funnefoss Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Funnefoss/Vormsund IL 1 - 2 Skjetten SK

Målscorere

Målscorere ukjent


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 60

Dato: 23.6.2021

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *