Tobbebanen

I år må jeg takke damene for at jeg får huket av nye baner på min liste. Det gjaldt også dette onsdagskvelden.

Jeg hadde egentlig ikke planer om kamp denne kvelden, men da Futbology-appen og en annen uavhengig kilde tipset meg om treningskamp i Stabæk-land lot jeg meg likevel friste ut på tur.

Nok en gang skulle jeg bevege meg i grenseland for hva som kan regnes som en ny bane og hva som tilhører samme anlegg. Vegg i vegg med Nadderud Stadion ligger det to kunstgressbaner. Den ene, Nadderud kunstgress 2, brukes fast av herrenes b-lag, og jeg unnet meg i så måte en utflukt dit for et par sesonger tilbake. Riktignok en treningskamp med A-laget, men det er ikke så nøye.

Dagens arena, som ofte går under navnet Nadderud kunstgress 1 – men som tydeligvis bærer navnet Tobbebanen, ligger også på samme område som de to andre nevnte banene. Nå har det seg slik at Stabæk 3 står oppført med denne banen som hjemmebane, og som følgelig medfører at denne banen brukes fast i divisjonssystemet og er inkludert i nevnte app. Jeg har derfor landet på at denne banen forsvarer et besøk, men den vil ligge såpass langt nede på prioriteringslisten at dagens batalje var anledning god som noen. 

Jeg lot racerbilen frakte meg til kamparenaen, som ikke akkurat er et smykke av et stadion. En inngjerdet kunstgressbane, med Nadderud Stadion som bakteppe og, for anledningen, Janne Jönsson som tilskuer. Langs den ene langsiden kan man få brukbar oversikt fra noe som minner om en liten gressvoll, og således gjør at en får god oversikt over banen til tross for et noe høyt gjerde. Ellers er anlegget blottet for tilskuerfasiliteter, og fremstår i stor grad som en ren treningsbane ved siden av storstuen. 

Stort mer er det ikke å si, annet enn at dommerne etter litt om og men omsider ble låst inn i garderoben sin og kunne blåse i gang treningskampen Stabæk Fotball Kvinner v Grei Kvinner Elite fem minutter over planlagt kampstart. For ordens skyld spiller altså Stabæk i Toppserien, mens Grei skal måle krefter i 1. divisjon kommende sesong. 

Divisjonsforskjellen skulle etter hvert komme til syne, men Grei holdt unna i 39 minutter før de måtte kapitulere og Maren Hagfors Thoresen enkelt kunne sette sitt første mål for kvelden. Zara Jönsson, datter av sin far, som man sier, rakk også å tegne seg på scoringslisten før dommeren blåste lagene inn til en pauseprat.

Det vil si, pausen ble av det korte slaget utendørs ved laglederbenkene, så etter at jeg uten hell hadde lett etter et par hansker i bilen var lagene straks klare for de siste 45. Jeg nøyer meg med å si at Stabæk var klart best i denne kampen. Ytterligere tre baller måtte Grei-keeperen plukke ut av nettet før vertene var fornøyde. Noen minutter før slutt skulle Grei få sitt trøstemål, og dermed ble dagens sluttresultat hele 5-1.

Jeg strenet til bilen og var både fornøyd med ny bane og at jeg kunne varme meg med en kopp kaffe ved nærmeste bensinstasjon, for i dag var det lite som tydet på at sommeren egentlig bør være i anmarsj. Uansett er det moro med en ny bane, men nå håper jeg neste kamp er av det tellende slaget.

For flere bilder fra Tobbebanen og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane. 

Stabæk Fotball Kvinner 5 - 1 Grei Kvinner Elite

Målscorere

1-0 Maren Hagfors Thoresen 39'
2-0 Zara Jönsson 43'
3-0 Melissa Linn Berman Bjånesøy 49'
4-0 Maren Hagfors Thoresen 52'
5-0 Linn Huseby 64'
5-1 Målscorer ukjent 84'


Turnering: Treningskamp, kvinner

Tilskuere: 30

Dato: 5.5.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *