TUIL Arena

Ferden fortsatte nordover til Tromsø som ble neste fotball-stopp.

Siden forrige innlegg fra kampen i Levanger, har vi nå kjørt så langt som til Tromsø. Ennå var det noen mil igjen til Nordkapp, men her i Nordens Paris skulle vi unne oss et par dager. Jeg vet ikke hvor mye det skyldes at jeg hadde billett til kamp dagen etter, men vi hadde uansett kjørt radig til nå så vi sprakk ikke tidsbudsjettet med en solid stopp her.

Vi slo opp teltet på Tromsø Lodge & Camping, som lå vegg i vegg med morgendages kamparena, TUIL Arena. Før den tid skulle vi begi oss ut på en topptur, unne oss en bedre middag ute og ellers hygge oss i hverandres selskap. Nå tar denne bloggen mål av seg å være en fotball-blogg, og med det i bakhodet hopper jeg nå til dagen etter da jeg satte kona fra meg i sentrum som skulle benytte anledningen til å shoppe mens jeg var på fotballkamp.

Tromsdalen UIL er et kjent navn for de fleste som følger med på norsk fotball. Bydelsklubben er en naturlig nummer to bak flaggskipet Tromsø IL, og må kunne karakteriseres som et jojo-lag mellom 1.- og 2. divisjon over lengre tid. For anledningen var de nå tilbake på nivå 3, i det som i dag heter PostNord-ligaen, avdeling 1.

TUIL Arena er et anlegg jeg har hatt lyst til å besøke over lengre tid. Før turen så jeg at hjemmekampen mot Senja kunne klaffe godt, så med de såkalte koronarestriksjonene i bakhodet valgte jeg å forhåndskjøpe en kampbillett i håp om at det skulle klaffe. Den observante leser forstår at det klaffa bra, så med 15 minutters tid til kampstart parterte jeg utenfor anlegget og var klar.

Tromsdalen UIL bedriver mer enn bare fotball. Arenabygget som sto klart i 2010 bærer også preg av det. For anledningen var det voldsomt med hunder på parkeringen og like mye bjeffing fra rom vegg i vegg med der jeg hentet ut min papirbillett, så her holdt de på med mye rart.

Jeg tok meg inn på anlegget via en trapp som førte meg opp på anleggets eneste tribune. Dette er en stor tribune i betongtrinn, tilknyttet nevnte arenabygg og reist noe opp fra bakken, som strekker seg langs hele langsiden og er kledd i blå og rød seter som står i stil med klubbens farger. Det er også bygd tak over det meste av tribunen, og i bygget bak kunne man finne både kiosk, toaletter og øvrige klubblokaler. Rundt resten av banen er det dårlig med tribunefasiliteter, men omgivelsene gjør opp for mye av det. Før i tiden fantes det for øvrig en simpel tribune på motsatt langside, i tre om jeg husker riktig, men det er uansett historie nå. TUIL fremstår alt i alt som et stort idrettslag, men i dag var det altså A-laget i fotball det skulle dreie seg om.

Snaue tre timer i bil kvalifiserer muligens til lokaloppgjør på disse trakter, og i så fall var det naboklubben FK Senja som i dag skulle yppe seg mot de rød og blå fra Tromsø.

Uten at jeg følger TUIL veldig tett forventer jeg nærmest ut fra navnet at de skal kjempe i toppen, men klubbkjennere på VG Debatt mener at det skjer litt av hvert i klubben nå som ikke nødvendigvis bidrar til feststemning på TUIL Arena. Spillet på banen imponerte heller ikke all verden, men det gjorde Senjas Markus Johnsgård da han sendte gjestene i føringen etter 36 minutters spill. Dette skulle stå seg til pause, og da vendte jeg nesa mot kiosken for å støtte klubben med noen riksdaler i bytte mot noen godsaker.

Hjemmelaget skulle komme à jour igjen ved Vebjørn Grunnvolls scoring etter 57 minutter, men dette var likevel gjestenes dag i solfylte Tromsø. Sebastian Østman Ottesen skulle bli den berømte tungen på vektskålen i det 72. spilleminutt. Noen tilreisende var på tribunen, så minoriteten jublet da dommeren blåste for full tid. Jeg var også fornøyd med å huke av en ny bane i det for anledningen varme nord.

Jeg hadde likevel ikke tid til å bli igjen for noen feiring med Senja-spillerne. Jeg skulle nemlig rekke en kamp til i dag, men før det skulle jeg svippe innom Tromsø sentrum i et forsøk på å rekke lunsj med kona. Det gikk sånn passe, for jeg fikk bare med meg baguetten i hånda før jeg ønsket henne god tur videre på hennes shoppingrunde og jeg vendte nesa mot Fløya for mer moro. Mer om det i neste innlegg.

For flere bilder fra TUIL Arena og andre turer, sjekk ut Instagra-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane.»

Tromsdalen UIL 1 - 2 FK Senja

Målscorere

0-1 Markus Johnsgård 36'
1-1 Vebjørn Grunnvoll 57'
1-2 Sebastian Østman Ottesen 72'


Turnering: 2. divisjon, avdeling 1

Tilskuere: 200

Dato: 18.7.2020

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *