Idrettsparken Notodden

En hel lørdag alene hjemme ble til utflukt til Notodden.

Notodden Idrettspark er en bane jeg har kjørt forbi mang en gang på tur vestover. Denne flotte lørdagen, som jeg skulle tilbringe i eget selskap, fant jeg ut var en fin anledning til å for en gangs skyld stoppe i Notodden og se kamp på nivå 3 i divisjonssystemet.

I disse «koronatider» er det fremdeles et tak på 200 tilskuere, så jeg fikk vite fra klubben at om lag 70 av billettene var til salgs på stadion en time før kampstart. Jeg fikk ikke holdt av en billett, men tenkte som så at om jeg møtte opp noen minutter før 15.00, så står det neppe 70 personer foran meg i køen, når i tillegg de med sesongkort allerede hadde fått sine faste plasser.

Så med det optimistiske utgangspunktet ønsket jeg fruen lykke til, som nok en gang skulle levere en bryllupskake. Jeg måtte da ta til takke med den minste bilen, og prøvde etter beste evne å komme à jour med en podkast der jeg henger litt etter. Etter drøye to timer med god underholdning på øret kunne jeg stille meg i kø utenfor stadion som nummer syv i køen. Det holdt selvsagt med god margin, så etter at jeg byttet 150 kroner mot en billett med såkalt «free seating» vendte jeg tilbake til Notodden sentrum for en matbit før jeg var klar for serieåpningen mellom Notodden FK og Bærum SK.

Noen vil kanskje huske at Notodden var laget som sendte aristokratene fra Fredrikstad ned til 2. divisjon høsten 2017, men etter et eventyr på nest øverste nivå var de nå altså tilbake på nivå 3. I dag skulle de måle krefter mot lillebroren i Bærum, og med en seriestart etter uvanlig lang oppkjøring er det vanskelig å vite hva man kan forvente.

Notodden FK har også tjent penger på å bytte stadionnavn, så i dag tok jeg meg inn på Optime Arena i enden av en høyreist tribune som dekker hele den ene langsiden, mer eller mindre. Nå er ikke jeg nødvendigvis så stor fan av sponsornavn på idrettsanlegg, men jeg velger nå å bruke de som overskrift i blogginnleggene fordi jeg synes det er litt artig å se tilbake på alle navn som de forskjellige anleggene har båret med mer eller mindre stolthet opp gjennom årene (mest de siste årene da).

Uansett, på baksiden av tribunen er det rene gangstien med utsikt over parkeringsplassen til høyre og toaletter og kiosk innebygd i tribunen til venstre. Første inngang benyttes av supporterklubben «Rallarberget», mens resten av tribunen sto som sagt fritt til disposisjon for resten, med to seter mellom hver slik tiden krever.

På kortsidene bak mål finnes det ikke noe fasiliteter annet enn en skrå gressplen på ene siden og et gjerdet på den andre som noen gratispassasjerer brukte til å hvile armene på. På motsatt langside er det et lite bygg til TV-kameraer, speaker og sikkert det meste annet som trengs til diverse produksjon. Til venstre for dette bygget, for oss som så mot denne langsiden, finnes også et ståfelt for gjestende lags supportere som selvsagt var stengt for anledningen. På stien bak her valgte også noen å få med seg begivenhetene uten å måtte betale for moroa. Kunstgress hører med også på Notodden, og med den introduksjonen av selve anlegget kunne vi rette fokus mot det som skulle skje ute på banen.

På en god dag gis det om lag 1.05 i odds på at jeg hoppet innom kiosken for å ta med meg en kopp kaffe til setet mitt i sommersola, og det hadde gitt utbetaling også i dag. Som Strømsgodset-supporter var jeg selvsagt mest spent på om Sebastian Pedersen fikk tillit fra start allerede nå, bare et par dager etter at han ble utleid fra drammensklubben ut august(!) 2020.

Pedersen jr. måtte finne seg i å starte på benken, men ingen av de 22 som sparket i gang 2. divisjon i år virket å være helt klar for alvoret som ventet dem. Det må være lov å oppsummere de første 45 med stikkord som tamt og stillingskrig, og slik måtte det jo bare bli 0-0 av. Spillerne gikk for å ta en mer eller mindre fortjent hvil, og jeg hadde nok holdt meg på stedet hvil om ikke den trivelig damen i kiosken hadde fristet meg med gratis påfyll mot at jeg klarte å holde kontroll på koppen til jeg kom tilbake. Noen i min nære krets vil kanskje påstå at det er en prestasjon også, men siden pappkruset fremdeles sto elegant plassert på betongen ved siden av min venstre fot så måtte jeg jo bare gå for «2 for 1»-tilbudet.

I 2. omgang spilte Notodden seg mer og mer inn i kampen, og de festet etter hvert et brukbart grep om kampen selv om gjestene fra Bærum også hadde sine muligheter. Da drøye timen var spilt skulle leiesoldat Sebastian Pedersen, som for ordens skyld er yngre bror av tidligere Godset-spiller Marcus Pedersen, få sine første minutter i drakta som er litt lysere i blåfargen enn den han til vanlig ikler seg på Marienlyst.

Notodden presset stadig på, og du må vel være Bærum-supporter for å argumentere mot at en NFK-scoring hadde vært ufortjent. Snaue 10 minutter før slutt fikk hjemmelagets håp om tre poeng seg en aldri så liten trøkk da Even Parkstad Johansen pådro seg sitt andre gule kort. For de som har fult litt med på fotball opp gjennom årene så vet vi at to gule blir ett rødt, og tidlig dusj på midtstopperen. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke helt fikk med meg hva som skjedde. Fra der jeg satt så det rart ut at det skulle kvalifisere til rødt, men det kan fort være noe jeg ikke fikk med meg fra der jeg satt.

Kampen ebbet til slutt ut med 0-0, og da strenet jeg ut at stadion for å kjøre ut fra den overfylte parkeringsplassen før det ble trafikkork. Jeg hadde nemlig til hensikt å rekke Rosenborg v Strømsgodset på TV kl. 20.30, og for de som måtte være interessert så kan jeg røpe at selv med et ørlite stopp innom den lokale kebabsjappa for litt lørdagskos, så rakk jeg kampen hvis prestasjon ikke var så verst, men det er jo 3-0 til trønderne som vil stå igjen i protokollen.

Selv om det blir målløst kan fotballkamper være trivelig og god underholdning. Nå rettes fokus mot biltur i Norge med fruen som i år gjør nytten som sommerferie. I løpet av disse to ukene har jeg allerede sikret meg kampbillett i så vel (Nord-)Trøndelag som Troms (og Finnmark, som det nå heter).

For flere bilder fra Optime Arena og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

Notodden FK 0 - 0 Bærum SK

Målscorere


Turnering: PostNord-ligaen, avdeling 2

Tilskuere: 200

Dato: 11.7.2020

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *