Storhall Karmøy

Innendørsbane nummer 8 på vei hjem fra 30-årslag ble denne helgens beholdning.

En av mine bedre kamerater har akkurat rundet 30 år, og selv om han bor på det regntunge Vestlandet måtte jeg sette av tid til å markere det. Vanligvis flyr jeg direkte til Haugesund Lufthavn, Karmøy, når jeg skal på besøk der, men denne gangen skulle min gode kompis og groundhopper-kollega, Filip, også være med. Da bestemte jeg meg for å heller lande litt lenger sør i fylket som fremdeles får stå på egne ben, og derfra bli med på en biltur fra store Sandnes til litt mer grisgrendte bygder i Vindafjord.

Både bursdagsfeiring og overnatting ble det, men før Filip og jeg skulle returnerte har vi skumle hensikter på uskyldige og idylliske Karmøy. Det hadde seg nemlig slik at FK Haugesund skulle starte sesongen med en treningskamp mot noe som het «Presselaget». Det virker som oppgjøret har tradisjoner, og det kan kanskje ganske best beskrives som en blanding av oppkjøring, show og et snev blidgjøring av sponsorer, men det var heller ikke hvem som helst som fikk plass på dette «Presselaget». Som lagoppstillingene viste hadde de aller fleste fotballbakgrunn i både FKH og andre lokale klubber, og ga således en kamprusten FKH-tropp kamp om seieren.

Vi skulle altså ta oss til Karmøy, som da er nabokommunen til Haugesund. Både vær og temperatur bidro sterkt til at vi priste oss lykkelige over at kampen skulle spilles innendørs i Storhall Karmøy, og utenfor hallen parkerte vi med noen minutters klaring til kampstart. Vi betalte oss gladelig inn med kr. 100,- per snute, og til en forandring på denne turen kunne jeg gjøre opp for meg selv med hjelp av Vipps, etter at det surrehuet som jeg er presterte å legge igjen lommeboka i Sandnes dagen før.

Vi tok oss inn i hallen, der dommeren hadde blåst i gang årets første kamp for de involverte mens vi gjorde opp for oss i gangen utenfor. Det eneste av tribunefasiliteter finnes langs hele den ene langsiden, som vi hadde på vår høyre hånd ved inngangen. Her strekker det seg en tretribune med 3-4 trinn, hvor det overraskende nok ikke var plass til alle som hadde møtt opp denne søndagskvelden. I ettertid ser jeg FK Haugesund melde om «vel 700 tilskuere» på sine hjemmesider, noe jeg må si er imponerende til en slik kamp.

Noe som kanskje ikke høres like imponerende ut er vårt valg av kamp. Storhall Karmøy brukes (hvert fall til dels) av breddeklubben SK Vedavåg Karmøy, selv om de sannsynligvis spiller flest kamper på banen utenfor, noen meter nedi gata. Utenom dette er det i all hovedsak en hall som benyttes til treninger og treningskamper, så vidt meg bekjent. Nå er det jo slik at jo lenger hjemmefra man er, jo mer rund i kantene blir man hva gjelder valg av kamper og baner, så også nå. At FKH møtte dette «Presselaget» så vi glatt mellom fingrene på, og jeg tillater meg uten dårlig samvittighet å føre banen opp på egen liste, men kanskje ikke på en offisiell konkurranseliste hvis jeg mot formodning skulle ende opp på en slik en gang.

Kampen var slett ikke verst den heller. Ringreven Christian Grindheim fikk æren av å sette inn årets første Haugesund-mål, før pressefolket faktisk reduserte ved Erling Flotve Myklebust etter en snau halvtime. Dette skulle også, kanskje noe overraskende, stå seg til pause.

2. omgang gikk unna i et tempo som treningskamper gjerne gjør. Eliteserie-laget benyttet også anledning til å gjøre flere spillere varme i trøya, noe som sikkert medførte at dagens glade amatører hang brukbart med. Overmakten skulle likevel bli for sterk til slutt. Med to mål i løpet av de siste åtte ordinære spilleminuttene kunne FK Haugesund til slutt gå seirende ut med 1-3.

Vi sa oss fornøyde med en ny bane på lista vår, og så med det ingen grunn til å drøye med returen. En deilig biltur ble avsluttet med en enda deiligere kebab i Sandnes sentrum, og etter noen timer på øyet var det igjen dags for å vende nesa tilbake til riktig side av landet med et voldsomt miljøfiendtlig transportmiddel.

Nå venter en stappfull uke med mange forpliktelser, før min bedre halvdel og jeg igjen unner oss en god gammeldags kjærestetur. Denne gangen står Budapest for tur, og jeg har selvsagt klart å lure meg til et par kamper der også.

For flere bilder fra Storhall Karmøy og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

Presselaget 1 - 3 FK Haugesund

Målscorere

0-1 Christian Grindheim 9'
1-1 Erling Flotve Myklebust 25'
1-2 Kevin Krygård 82'
1-3 Vegard Hagen 88'


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 700

Dato: 26.1.2020

Underlag: Kunstgress

Innendørs


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *