Grorud Matchbane

Fotballåret 2020 er endelig i gang med en treningskamp hos nyopprykkede Grorud IL.

Det er jo nesten litt rart å si det, men jeg hadde faktisk sett litt frem til å overvære treningskamp denne fredagen. Det er noe med å komme i gang med det nye fotballåret, og særlig når det er en ny bane på gang.

Grorud IL leverte som kjent en strålende sesong i fjor og ble til slutt belønnet med opprykk til vårt nest øverste nivå. Til årets første treningskamp hadde de invitert fjorårets sølvvinner i Eliteserien, FK Bodø/Glimt, så nå skulle de virkelig få kjenne på hvor lista ligger.

Noe av det jeg liker aller best med fotballen er at det er (stort sett) de sportslige prestasjonene som bestemmer hvilket nivå laget spiller på. Dette ble bekreftet da jeg parkerte min trofaste KIA langs en blindvei bak stadionet, for hadde fasilitetene avgjort divisjon for Grorud IL hadde de neppe spilt landsdekkende, for å si det sånn.

Jeg tok meg inn gjennom hovedinngangen til anlegget som må være, i frykt for å bli historieløs, et av de simpleste anleggene (slik det fremstår pr i dag) som har huset lag på nivå 2 i Norge. Nå sier ikke jeg dette med negativt fortegn, men jeg er spent på hva de finner på når de får besøk at et typisk publikumslag som Lillestrøm SK. Nå ser det riktignok ut som de jobber en del på anlegget, så vi får gi de et par måneder til før vi lar øksa falle.

Uansett, det mest iøynefallende er en provisorisk sittetribune kledd i blå plastseter, som strekker seg langs deler av den ene langsiden. Jeg ankom anlegget i hjørnet der nevnte tribune møter kortsiden der spillerne ankom fra brakkene/garderobene i tussmørket utenfor flomlysenes rekkevidde. En enkel kiosk finnes også bak dette målet, som kunne by på en solid meny tatt i betraktning anledningen. Resten av anlegget fremstår mer eller mindre som en liten byggeplass. Det var sperret av store deler av området rundt banen, og med typiske «byggeplass-gjerder» langs sidelinjen skulle det ikke forundre meg om klubben er godt i gang med å forberede seg for spill på nivå 2.

Det er åpenbart lokalbefolkningen på Grorud også, for det var en solid delegasjon som hadde møtt opp for å se sine helter i gult og blått. Gjestene fra Nordland hadde også solid støtte fra tribunen, men dette skyldes nok i stor grad nordlendinger som har søkt lykken her i «sør». Uten at jeg telte over helt presist, skulle det ikke forundre meg om det var innom et par hundre i løpet av kampen.

Jeg tok plass på øverste trinn på tribunen, i hovedsak for å kunne stå. Derfra kunne jeg se et Bodø/Glimt som var svært dominerende gjennom hele 1. omgang. De spilte rett og slett ball i hatt med vertene til tider, med et spill som store deler av Fotball-Norge lot seg sjarmere av i 2019. Men det er som kjent målene som er det viktigste i fotball, og selv om de for anledningen gråkledde Glimt-gutta spilte seg til aldri så mange sjanser sto det 0-0 i protokollen da spillerne tok seg en hvil i temperaturer som vi andre bare kunne misunne dem.

Jeg benyttet pausen til å støtte Grorud med noen kroner i bytte mot at de serverte meg en enkelt middag. Noen minutter podkast ble det også tid til før lagene sto klare for de siste 45 minuttene. Bodø/Glimt hadde tilsynelatende bestemt seg på forhånd for å gi flere i troppen spilletid. Det kom til syne utover i 2. omgang for selv om de skapte mest også i 2. omgang, så vi et Grorud-lag som også fikk sine sjanser. Avgjørelsen skulle falle etter 73 minutters spill da Adan Hussein dunket inn årets første Glimt-mål til full jubel fra de «tilreisende». 0-1 skulle bli beholdningen, og mot slutten av kampen så jeg vel egentlig mest frem til å varme meg litt i bilen mens jeg for n’te gang innså at jeg var vel optimistisk hva gjaldt skotøy.

Vel fremme i bilen med vifta på full guffe, kunne jeg returnere den samme snaue timen jeg hadde brukt på å komme meg fra Moss tidligere på ettermiddagen. Grorud IL skulle altså bli min første nye bane i 2020, som før øvrig blir bane nummer 160 i Norge og 210 totalt.

Med helgeturer allerede booket til både Ungarn og Polen kan 2020 også bli et spennende fotballår.

For flere bilder fra Grorud Matchbane og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

Grorud IL 0 - 1 FK Bodø/Glimt

Målscorere

0-1 Adan Hussein 73'


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 200

Dato: 24.1.2020

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *