Fjell Kunstgress

Tidlig kampstart i breddefotballen og hjemmekamp for Strømsgodset blir en nydelig kombo i Drammen.

Strømsgodset skulle denne søndagen måle krefter mot fugla fra Lillestrøm. Jeg hadde selvsagt til hensikt å få med meg denne bataljen fra tribuneplass, men da jeg så at 5. divisjonsoppgjøret Fjell SK v Austad FK hadde avspark kl. 15.00 så jeg muligheten til å banehoppe i samme slengen.

Etter å ha gjort unna mine mer eller mindre faste rutiner på søndag formiddag hadde kona i huset også noen løse planer. Da pakket jeg sekken og duret av gårde til Drammen i hu og hast slik at jeg kunne rekke hele to kamper denne dagen.

Avspark på Fjell Kunstgress hørte jeg der jeg trasket langs fortauet ved Fjell skole, som ligger vegg i vegg med kunstgressbanen. Det var for så vidt ingen krise å miste starten her selv om jeg har prinsipp ikke liker det, men jeg fikk uansett med meg at hjemmelaget tok ledelsen etter 25 minutter og at gjestene utlignet fem minutter senere.

1-1 sto seg til pause på Fjell Kunstgress, som kan beskrives på få linjer. Banen ligger jo som sagt rett ved Fjell skole og det som tilsynelatende ser ut som solide byggeplaner i området. Lags den ene langsiden er det satt opp en provisorisk tribune, naturlig nok uten overbygg, som er mer enn stort nok, og der tok også brorparten av dagens tilskuere plass. Ellers kan man ta plass på en liten fjellknaus ved siden av der en dommerveileder noterte flittig i sin notatblokk, og utenom dette er det stort sett byggefelt å se.

Etter en kort pause kom lagene utpå igjen, to lag som i grunn var ferdigspilt for sesongen hvis en legger fare for nedrykk og mulighet for opprykk til grunn. Gutta på banen så ikke ut til å ta ferie av den grunn. Gjestene fra Austad skulle få låne ledelsen i noen minutter, men etter en sterk innspurt kunne til slutt Fjell gå seirende ut av duellen med 4-2.

Jeg hadde allerede tankene på en langt viktigere kamp og rømte snart åstedet i håp om å få i meg noe næring før jeg trasket av gårde på min faste vei mot Marienlyst Stadion.

Med dette er jeg også omsider à jour med min loggføring av nye banebesøk. I skrivende stund er sesongen mer eller mindre ferdig her i Norge, og det blir hvert fall ingen nye baner på meg her hjemme før nyttår. Det betyr at norske bane nummer 160 får vente til 2020, men litt må man jo tåle å glede seg til.

Jeg har allerede bestilt en liten tur over til Skottland i romjulen. Der skal jeg få med meg derbyet Dundee United FC v Dundee FC, og en kamp eller to dagen etter, før fotballåret er over.

For flere bilder fra Fjell Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

Fjell SK 4 - 2 Austad FK

Målscorere

1-0 Kaan Kaya 25'
1-1 Fredrik Werner 30'
1-2 Thomas Haugland Torgersen 57'
2-2 Nader Mohammed Dahman 67'
3-2 Yasin Karagül 70'
4-2 Florim Sylaj 80'


Turnering: 5. divisjon, Buskerund

Tilskuere: 20

Dato: 20.10.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *