Trøgstad Kunstgress

Med Trøgstad Kunstgress på samvittigheten er faktisk 5. divisjon Østfold 2019 komplett.

Det hadde gått et par uker siden Vikinghopperen og undertegnede hadde vært på utflukt i Sverige sammen, og da tenkte vel begge i de baner at det var på sin plass med en ny utflukt. Denne kvelden hadde vi sett oss ut langt mindre sjarmerende Trøgstad Kunstgress i ruskevær, men da Anders var villig til å møte meg på Sonsveien stasjon skulle ikke jeg være dårligere enn at jeg kunne frakte oss resten av veien i min nyinnkjøpte Škoda Octavia.

Etter en snau times kjøretur kunne i stige av i Trøgstad, som kan smykke seg med å være egen og selvstendig kommune frem til nyttår. Fra 2020 får Trøgstad med seg naboene Askim, Eidsberg, Hobøl og Spydeberg, som sammen etablerer Indre Østfold kommune. Og utenom å konstatere utfallet overlater vi lokalpolitiske spørsmål til noen andre.

Nå var det ikke bare kommunen som skulle inngå samarbeid med sine gode naboer, for klubben vi skulle besøke fikk i sin tid navnet Trøgstad/Båstad FK. Nå har jeg i løpet av livet skaffet til veie en bachelorgrad, men jeg hadde nok selv uten denne tatt en råsjanse på at dette er en fusjon av fotballgruppene til idrettslagere i henholdsvis Trøgstad og Båstad.

Dagens gjester hører til i Fredrikstad kommune, nærmere bestemt Lervik. Både Trøgstad/Båstad FK eller Lervik IF lå i tillegg trygt plassert midt på tabellen, så det var ikke nerver i høyspenn hos noen av aktørene, for å si det slik.

Trøgstad Kunstgress er en enkel affære med en liten, men nyttig, tribune i tre, i alt tre trinn, langs den ene langsiden. Bak det ene målet finnes klubbhuset, som huser både kiosk, toaletter, oppholdsrom for tilskuere i pausen og garderober til spillere og dommere. Med kunstgress er det jo blitt mulig å integrere sponsorer i selve underlaget og det er noe de har benyttet seg av også her i Trøgstad. Hvor godt det tar seg ut kan man sikkert mene mye om, men breddeklubbene får nå hvert fall inn noen sårt tiltrengte kroner i kassa, så det er jo vanskelig å være for harde mot dem.

Det som i hovedsak trakk meg til Trøgstad denne kvelden var at jeg nærmet meg med storskritt å få komplett 5. divisjon, Østfold. Jeg gjorde litt dårlig research før avreise, for om jeg husker riktig så var det først da vi kom fram og sjekket tabellen at det gikk opp for meg at Trøgstad Kunstgress faktisk var den eneste banen jeg manglet i avdelingen på opprinnelig 15 lag.

Det gjorde jo at turen hvert fall var verdt bryet, så da fikk det bare være at det reina lett gjennom hele kampen og at lagenes skjebne for lengst var avgjort. Både mål og poeng ble fordelt broderlig på banen. Til pause hadde Daniel Simon Kjær Pedersen sendt vertene foran, og etter hvilen fikk Erlend Mikalsen æren av å ekspedere et straffespark i mål. Dermed 1-1 i målprotokollen og ett poeng til hvert lag. Vi fikk også servert et rødt kort, så alt i alt får vi si oss fornøyde med kveldens beholdning.

Med det takket vi også for oss og vendte snuta tilbake der vi kom fra. Nok en fotballkveld var ved veis ende, og med 5. divisjon Østfold komplett kan jeg nå skryte på meg å ha tre divisjoner/avdelinger i Norge komplett. Slikt kan jo fort endres når nye avdelinger skal settes opp for 2020-sesongen, men da er det bare å fylle tanken og jakte nye baner.

For flere bilder fra Trøgstad Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

Trøgstad/Båstad FK 1 - 1 Lervik IF

Målscorere

1-0 David Simen Kjær Pedersen 34'
1-1 Erlend Mikalsen 80' (str)


Turnering: 5. divisjon, Østfold

Tilskuere: 20

Dato: 17.10.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *