Parken (Danmark)

Bane nummer 200 totalt skulle bli selveste Parken i København.

Mitt reisefølge og jeg hadde akkurat sett kamp på Østerbro Stadion. Om en ser på bilde jeg har lagt ut derfra i forrige innlegg, ser man utsiden av et stadion i bakgrunn og det var dit vi satte kursen nå. Som jeg tilsto i forrige reisebrev ruslet vi ut noen minutter før slutt for å rekke kampstart med god margin til enste kamp. Nå skulle vi klart det uansett, men det var dette som tross alt var høydepunktet på turen (hva gjelder fotball), så jeg kranglet ikke på at vi løste det slik.

Vi var knapt utenfor Østerbro Stadion før vi nå sto utenfor Parken (Stadion), eller Telia Parken som de for tiden får noen kroner for å kalle det. Nå er jo ikke sponsornavn alltid sjarmerende i fotball, men jeg bruker det gjerne en gang eller to i hvert innlegg for å se tilbake på hva anlegg het da jeg besøkte de. Fra nå av nøyer vi oss med Parken, og dette anlegget huser den suksessrike fusjonklubben FC København og det danske landslaget.

For anledningen skulle vi se klubblaget ledet av Ståle Solbakken jakte nye poeng i den danske Superligaen, som for ordens skyld er ensbetydende med det vi kaller Eliteserien her hjemme. Silkeborg IF sto på motsatt banehalvdel, og i likhet med alle andre motstandere i serien var det bare hjemmeseier som var godt nok for Solbakkens menn.

Vi tok plass på øvre seksjon av den ene høyreiste langsiden. Der hadde vi betalt 220 DKK for å ta plass på hvert vårt røde plastsete. Parken er også bygd helt inn, men den har likevel ikke seteplasser i hjørnene. På motsatt langside av det vi satt, finner vi også en høyreist tribune i to etasjer. På vår høyre hånd finner vi «klakken» til FCK, som gjorde sitt beste for å fylle opp nedre seksjon, mens den øvre for anledningen så ut til å være stengt av. På vår venstre hånd har vi kortsiden med tilsynelatende tilrettelagt familiefelt, og med det som ser ut som diverse kontorlokaler tilknyttet bygget, slik at tribunen på den siden er en god del mindre enn de andre.

Totalt har Parken en publikumkapasitet på solide 38 065, ifølge flere kilder. Til sammenlikning har for eksempel Ullevaal Stadion en kapasitet på rundt 28 000 og nye Friends Arena i Stockholm så mye som 50 000. At det er såpass mye større enn Ullevaal overrasket meg egentlig litt med tanke på utforming av begge anleggene, men de har åpenbart romslige tribuner her i København.

Vi skriver altså slutten av november, og to måneder etter at denne kampen ble spilt er Silkeborg IF soleklar jumbo med én fattig seier på 17 forsøk. Slikt lukter det nedrykk av, og med FCK i andre enden som har fått kamp om seriegullet, skal dette være rått parti. Da er jo ofte spørsmålet når uttellingen skal komme. I anledning denne kvelden gikk det på skinner for hovedstandslaget fra første minutt.

Allerede etter seks minutter måtte Silkeborgs burvokter kapitulere etter et uheldig selvmål av Jeppe Gertsen. Snaue 20 minutter senere doblet FCK ledelsen etter et straffespark, før spillerne med de eksotiske navnene, Michael Santos og Zeca, begge tegnet seg på scoringslisten før dommeren blåste lagene til pause og danskene strenet av gårde for å skaffe seg en pils i kiosken.

Vi tok det litt roligere i kiosken, men litt måtte jeg ha for å feire at jeg nå besøkte bane nummer 200 totalt. Dette jubileet ville Silkeborg også markere, for etter pause reduserte de både en og to ganger ved Ronnie Schwartz. Om FCK slakket litt av på gasspedalen eller om Silkeborg hevet seg er vanskelig å si, men det ebbet nå ut med 4-2 til FC København som gjorde jobben nok en serierunde. Populære Nicklas Bendtner kom også inn utover 2. omgang etter overgangen fra Rosenborg. Jeg tror dette var FCK-debuten til profilen, og vi kunne således allerede skimte flere Bendtner-drakter på tribunen.

4-2 som sagt, og da tok vi oss tilbake til bilen for å fortsette turen med andre pøbelstreker. Lite visste jeg da at vi på vei hjem dagen etter skulle hoppe innom en kamp i Sverige, men det får det bli mer om i neste innlegg.

For flere bilder fra Parken og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».
Dette ble som nevnt bane nummer 200 totalt på min banehopperliste.

FC København 4 - 2 Silkeborg IF

Målscorere

1-0 Jeppe Gertsen 6' (sm)
2-0 Pieros Sotiriou 24' (str)
3-0 Michael Santos 28'
4-0 Zeca 34'
4-1 Ronnie Schwartz 56'
4-2 Ronnie Schwartz 69'


Turnering: Superligaen, nivå 1 Danmark

Tilskuere: 18 393

Dato: 28.9.2019

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *