Østerbro Stadion (Danmark)

For første gang siden Strømsgodset yppet seg i e-cup i 2016, skulle jeg igjen se fotball på dansk jord.

Min barndomskompis, Daniel, og jeg hadde endelig funnet en helg vi skulle tilbringe i hverandres selskap. Det var en stund siden sist så jeg så virkelig frem til disse dagene. Litt av sjarmen med slike turer er at innholdet holdes mellom de reisende, men som den seriøse groundhopper-bloggeren jeg er, må jeg nevne helgens tre(!) kamper med noen ord.

Jeg avslører ikke for mye når jeg sier at helgens destinasjon var København, og at vi på forhånd hadde bestilt billetter til FC København v Silkeborg IF i den danske toppserien. Av duoen som satte av gårde fra Østfold denne dagen, er undertegnede nok en gang den mest fotballinteresserte i flokken, men det var ikke noe problem å bli enige om en ekstra kamp i Kongens by.

Noe av grunnen for det er nok at Boldklubben af 1893 (gjerne forkortet B 93) v Fredriksberg Alliancen 2000 (forkortet FA 2000) skulle måle trefter på Ørebro Stadion, som bokstavelig talt ligger vegg i vegg med nasjonalanlegget Parken. Vi ankom byen slik at vi akkurat rakk første kamp med avspark to timer før hovedkampen, og da vi uansett ikke hadde andre planer bare det av sted til nabotomta.

Etter litt frem og tilbake for å finne inngangen, tok vi oss etter hvert inn gjennom portene noen minutter ut i kampen. Østerbro stadion er et sjarmerende anlegg med tribunefasiliteter på motsatt langside av der vi entrer, og med nevnte Parken som et flott bakteppe. På langsiden der vi entrer stadionet finnes også det høyreiste og flotte Idrætshuset, i tillegg til et sjarmerende inngangsparti, som er med på å gi anlegget en god dose karakter. Naturgresset har fått ligge i fred, og av hensyn til friidretten er det også tartandekke rundt spillebanen, av typen blå.

Vi tuslet rundt til hovedtribunen og tok plass på en av trebenkene på den høyreiste tribunen mens skravla gikk, og en nåværende og en tidligere fotballdommer måtte selvsagt diskutere noen situasjoner underveis. I det 28. minutt gikk hjemmelaget B 39 opp i 1-0 ledelse, signert Christian Stockholm. Det skulle stå seg til pause, og da bar det av sted til kiosken for sikre seg noen deilige danske pølser.

Nok en gang må jeg nevne i en kort setning at jeg er langt på overtid hva gjelder reisebrev, og da blir det også litt så som så med innhold og kvalitet. Vi fikk uansett kloa i de godsakene vi var ute etter, og kunne fornøyde og glade finne tilbake til plassene våre som det ikke akkurat var rift om, her på nivå tre i nabolandet.

Boldklubben af 1893 har, som navnet tilsier, er stolt og lang historie, og har således flere titler i dansk fotball. Historien til Fredriksberg Alliancen 2000 kan man jo gjette seg til, så umiddelbart blir man jo mer sjarmert av førstnevnte. Det brydde uansett FA 2000 seg lite om, og de skulle til slutt få sin utlikning i det 72. minutt, som også skulle stå seg til slutt.

Nå skal jeg være ærlig nok til å innrømme at vi ruslet ut av stadionet noen minutter før slutt for å være på plass i Parken tidsnok til avspark der, men jeg noterer med likevel for besøk på Østerbro Stadion med god samvittighet.

Bane nummer 2 i Danmark var endelig et faktum, men da vi entret portene på Parken Stadion ble en enda større milepæl oppnådd.

For flere bilder fra Østerbro Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

Boldklubben af 1893 1 - 1 Fredriksberg Alliancen 2000

Målscorere

1-0 Christian Stockholm 28'
1-1 Lucas Oscar Simonsen 72'


Turnering: 2. division pulje 1, Danmark

Tilskuere: 100

Dato: 28.9.2019

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *