Askim Stadion

Et av de finere anleggene i breddefotball i Østfold skulle endelig avlegges et besøk.

Nå har det igjen gått somre og vintre siden jeg surret meg til å få unna et blogginnlegg, men nå er altså tiden moden igjen. Etter en hektisk tid roer jeg ned med noen feriedager mens kona lever livets glade dager i landet vi ofte kaller «syden» men et par venninner.

For en drøy måned siden tok jeg altså omsider turen til Askim for å avlegge et besøk på flotte Askim Stadion. Nå har jeg faktisk både noen barndomskompiser og et par forsøk på en aldri så liten sommerflørt i min ungdomtid, i Askim bak meg og har således vært en del i byen opp gjennom årenes løp, men skulle først nå se fotball der.

Når sant skal sies så jeg en kamp i OBOS-cup på Askim Kunstgress forrige vinter, men et besøk på stadionet har hengt høyt lenge. Det passer derfor bra at nabo Spydeberg IL ble invitert til lokaloppgjør med kampstart kl. 15.00.

Et reisebrev så lang tid etter blir jo litt amputert, men Askim Stadion hvert fall er kledd med en flott tribune med plastseter langs den ene langsiden som dominerer anlegget. Ellers på stadionet er det klubbhus og kiosk på motsatt langside, og i området rundt er det lagt til rette for flere type idrett. Fotballbanen er også omkranset med løpebaner, men så lenge naturgresset får ligge i fred så trumfer det glatt at anlegget ikke er et rent fotballstadion.

Telefonen min har også tatt kvelden siden dette besøket, så jeg måtte ha hjelp av Min fotball-appen for å få bekreftet at Mats Fosslie takket for invitasjonen til nabokommunen ved å sende Spydeberg foran etter 23 minutter. Jørgen Wik doblet ledelsen to minutter senere, og da så mye bra ut for Spydeberg, som basert på tabellsituasjonen måtte tåle favorittstempelet før derbyet.

Allerede etter 38 minutter måtte første Spydeberg-spiller ta en tidlig dusj, og da så Askim FK sitt snitt til å komme tilbake i kampen på et straffespark signert Abdullah Vasim Ashraf. Da var det i aller høyeste grad spenning i oppgjøret da lagene gikk til pause for en pust i bakken.

Da passet det bra at en kamerat av meg ringte for å planlegge litt mer av det som viste seg å til slutt bli en tur til København, som eventuelt faste lesere her vil stifte nærmere bekjentskap med senere. Lagene kom utpå banen igjen og hjemmelaget luktet blod mot 10 motstandere i en hel omgang.

Utligningen skulle komme i det 71. minutt ved Kawan Hussaini, og om det ikke var amper stemning frem til nå så tente de fleste på alle sylindre etter at det ble balanse i det berømte regnskapet. Det skulle ikke gå mange minuttene før Spydeberg-spiller Mats Fosslie også fikk gleden av å gjennomføre kattevasken i ro og mak, og med to mann mer klarte Askim omsider å sette inn det avgjørende 3-2-målet da klokka rundet 90 minutter.

En herlig fotballkamp og et lokalderby verdig endte med hjemmeseier, fem mål, to røde kort og dårlig stemning da dommerteamet forsøkte å skygge banen. Breddefotball er nydelig! Og med det kunne jeg vende nesa hjemover igjen, en herlig fotballopplevelse rikere.

For flere bilder fra Askim Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane»

Askim FK 3 - 2 Spydeberg IL

Målscorere

0-1 Mats Fosslie 23'
0-2 Jørgen Wik 25'
1-2 Abdullah Vasim Ashraf 41' (str)
2-2 Kawan Hussaini 71'
3-2 Daniel Kåsa Antonsen 90'


Turnering: 5. divisjon, Østfold

Tilskuere: 200

Dato: 24.8.2019

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *