Graabein Stadion

Endelig skulle jeg få besøkt denne banen som jeg både har spilt på en rekke ganger, og kjørt forbi jevnlig i snart 30 år.

Graabein IF er lokallaget tihørende tettstedet Sætre som i hovedsak ligger i Hurum kommune, men som også forsyner seg litt av arealet til nabokommunen Røyken. Jeg vokst opp med en rekke nære familiemedlemmer i dette området, og har også møtt Graabein som guttespiller flere ganger så det var ikke nødvendig med GPS for å finne frem i dag.

Før vi kom til Sætre svippet jeg innom Drøbak for å ta med meg min groundhopper-kompis Anders (Vikinghopper) på nye eventyr. For de som er kjent i området ankommer vi Graabein Stadion før sentrum av Sætre, så vi kan på en litt enkel måte, og kanskje noe upresis, si at vi nå befinner oss mellom Sætre sentrum og Storsand, plassen hvor det tidligere gikk ferje til nettopp Drøbak. Anlegget ligger tett inntil Kongsdelene kirke hvor flere av mine familiemedlemmer er gravlagt, og det skulle vise seg at Anders også har familiær historie på denne kanten.

Nå hadde ikke vi tatt turen for ytterligere slektsgransking, men snarere 7. divisjonsoppgjøret mellom Graabein IF og Konnerud IL 3. Selv om naboen Tofte Fremad leder avdelingen med brukbar margin, følger Graabein noen poeng etter sammen med omtrent alle de andre lagene. Strømsgodset IF spiller også i denne avdeling, som kanskje en vakker dag blir mitt «nye» lag om norsk toppfotball også blir infiltrert av alt dette nymotens tullballet som assistentdommere som ser ut som de er på LAN-party og sponsornavn og spillelønninger som ikke likner grisen. Foreløpig holder jeg meg til elitesatsingen av Strømsgodset som favorittlag, men det er jo stas å se hvordan reservelaget som fremstår som et eget A-lag også gjør det. Dagens gjester kavet i bunnen sammen med Sande 2, etter at Slemmestad 3 ser ut til å ha trukket laget, men det er uansett ofte uforutsigbart hva som kommer av spillere med disse reservelagene så det kunne nå bli spennende likevel.

Vi ankom Graabein Stadion på en liten grusvei med hovedbanen med naturgress på venstre hånd, og en mindre bane med kunstgress på høyre hånd. Banestørrelsen gjorde det klinkende klart at det aldri var tvil om hvor dagens kamp skulle avholdes, og det er i grunn en fornøyelse uansett nivå. Foran oss møter vi et lite klubbhus og garderobeanlegg. I delen med kiosk er rommet også utsmykket med klubbemblem, bevis på gammel moro, vimpler fra en drøss med meritterte og mindre meritterte motstandere og selve rosinen i pølsa: en signert Strømsgodset-drakt.

Jeg rasket med meg et lite utvalgt av både kalde og varme drikkevarer før vi tok plass utenfor klubbhuset, som er lagt på toppen av en liten fjellhylle slik at vi herfra fikk god oversikt over hele banen. I skråningen ned mot banen er det bygd en tretribune, og med benkeplasser på en liten platting ved siden av kiosken og speakertjeneste fremsto Graabein Stadion som et trivelig anlegg.

Titteljagende Graabein gikk rett i strupen på reservelaget fra Drammen og allerede i det 4. spilleminutt var Markus Rustrand frempå og sendte vertene i føringen. Joachim Hafslien doblet ledelsen etter 36 minutters spill, men reduseringen til Henrik Engdahl Nilsen er par minutter senere sørget for at det fremdeles var spenning i oppgjøret da kamplederen blåste lagene inn til pause.

Vi benyttet pausen til nok et besøk i kiosken, og skravlet om noen aktuelle fremtidige destinasjoner inkludert serieleder Tofte Fremad. Vi fikk gjøre oss ferdig med denne kampen først, og Atle Føreland tenkte nok i de samme baner da han smalt inn 3-1 umiddelbart etter at lagene startet opp igjen. Da var kampen i praksis kjørt, for Konnerud 3 hadde ikke all verdens å komme med selv om de riktignok var frempå ved et par anledninger. Da vertene økte til 4-1 med en drøy halvtime igjen var hvert fall all tvil fjernet, og straffesparket til Kristian Haugrud Johansen som snek seg inn via tverrliggeren i det 88. spilleminutt ble et verdig punktum på en flott fotballkveld.

En firbeint krabat ville også være med på moroa under kampen da han så sitt snitt til å løpe fra eieren og sjekke om ferdighetene holdt mål i 7. divisjon. Hurtigheten og smidigheten var hvert fall en breddespiller verdig, så selv om både spillere og andre signaliserte at det var på tide med et spillerbytte så ikke dagens blideste noen grunn til bytte ut 100 x 60 meter naturgress og en fotball med lenker og bånd på sidelinjen med det første, så han løp heller til skogs for å prøve lykken der.

Om de fikk tak i jaktbikkja si til slutt vites ikke, for de sto nå igjen i skogkanten da vi satte nesa tilbake til Drøbak og Moss etter enda en nydelig kveld med breddefotball.

For flere bilder fra Graabein Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Graabein IF 5 - 1 Konnerud IL 3

Målscorere

1-0 Markus Rustand 4'
2-0 Joachim Hafslien 36'
2-1 Henrik Engdahl Nilsen 38'
3-1 Atle Føreland 49'
4-1 Espen Lyngen 58'
5-1 Kristian Haugrud Johansen 88' (str)


Turnering: 7. divisjon, avdeling 3

Tilskuere: 51

Dato: 12.8.2019

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *