Nylende Idrettsplass

Fredrikstad-laget Nylende hadde satt mål av seg å sette ny tilskuerrekord i 7. divisjon. Slikt lokker en groundhopper ut på jaktmarkene.

Det måtte jo nesten være en klubb fra Fredrikstad som satte seg et mål om å trekke flest tilskuere til en kamp i 7. divisjon. Hvordan de har oversikt over tidligere rekorden vet jeg ikke, men jeg antar at det som skulle bli 307 tilskuere er ny rekord. Slikt som dette er jo en groundhopper som meg gira på å være en del av, og da det i tillegg var en klubb jeg ikke har besøk fra før var det aldri i tvil om at jeg tok den korte turen til barndomsklubben til ingen ringene enn Tarik Elyounoussi denne kvelden.

Nylende IF var vertskap på denne festkvelden, og med seg på fest hadde de innbudt reservelaget til Skogstrand IL, som også holder til i Fredrikstad. Nå er det ikke direkte uvanlig med lokaloppgjør på nivå 8, men det var nok likevel med på å trekke noen ekstra som satt på gjerdet.

Jeg har bodd i Østfold i flere år nå, og i tillegg dømt fotball i kretsen et par sesonger, så det var ikke veldig høy odds på at jeg løp på noen kjente i løpet av kort tid som ble hyggelige samtalepartnere gjennom kvelden. Groundhopper og bekjent, Elisabeth, hadde også dukket opp med hunden sin som man ikke kan ta feil av, så det var ikke noe problem å holde snakketøyet i aktivitet denne varme høstkvelden.

Etter at korpset hadde bidratt med sitt skulle også lagene innby til fest. For mens det ble solgt grillmat og lodder på sidelinjen, måtte man også frem med den berømte kuleramma for å holde orden på det som skjedde på naturgresset.

Durim Mehmeti, som for øvrig skulle vise seg å bli dagens mann, åpnet målshowet da han etter 13 minutter gjorde 0-1 alene med keeper. Bare to minutter senere var Nylende à jour, før gjestene igjen var tilbake i føringen ytterligere to minutter etter det igjen. Mehmeti ble tomålsscorer før uret hadde passert 20 minutter, og da klokken hadde karret seg til 26 minutter var Nylende igjen bare ett mål etter, takket være en spiller jeg ikke fikk identifisert.

I ettertid har Skogstrand 2 offentliggjort sine målscorere, men det gjorde aldri Nylende så det gikk litt i ball med hvem som gjorde mål for vertene. 27 minutter var spilt da Mehmeti fullførste sitt hat-trick, og fra straffemerket rakk han jammen meg også enda en nettkjenning før kamplederen blåste lagene til pause på hele 2-5 til Skogstrand 2.

Nå trengte nok de fleste en pust i bakken for å forsikre seg om hva stillingen faktisk var, mens jeg benyttet pausen til litt koffeininntak og en bilderunde.

Nylende Idrettsplass er en nokså enkel affære uten noe særlig av tribunefasiliteter. Et klubbhus har de, og her hadde de for anledningen åpen kiosk og loddutsalg, i tillegg til garderober for spillere og dommere. Nylende Idrettsplass ligger tett innpå riksvei 122, ganske nært E6. Området mellom banen og bilveien utgjør en liten skråning, eller kanskje mer presist en helning, hvor publikum kan ta plass i skyggen. Ellers rundt banen kan man ta plass på gresset og til og med lene seg på gjerdet som omkranser deler av banen noen plasser. I tillegg er det noen benker her og der, og banen er som nevnt også smykket med naturgress. Ellers ligger banen i flotte omgivelser, og gjør alt i alt jobben det skal på dette nivået.

Lagene kom ut på banen igjen til en 2. omgang som startet enda mer fartsfylt enn den første.  To minutter var spilt da Nylende igjen øynet håp med sin 3-5-scoring. Før det var spilt 10 minutter av omgangen la de også på til 4-5, og da var det virkelig kamp igjen om poengene.

Drøye timer var passert da Skogstrand 2 igjen fikk litt pusterom med Mehmetis femte scoring for kvelden, men vertene ga ikke opp helt ennå og fikk kriget inn 5-6 med fem minutter igjen av ordinær tid. Da sendte de alle mann i angrep i håp om uavgjort, og da blir det som ofte før kontring motsatt vei. I det 87. spilleminutt fikk Halvor Langvik Mathisen æren av å trille inn 5-7 i et tomt bur, og med det var seieren endelig i boks.

Begge lag hadde gikk et rekordstort publikum valuta for pengene som ble lag igjen i kiosken og loddsalget, selv om vertene selvsagt ville gå seirende ut av duellen.

For flere bilder fra Nylende Idrettsplass og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Nylende IF 5 - 7 Skogstrand IL 2

Målscorere

0-1 Durim Mehmeti 13'
1-1 Daniel Gustav Baronowsky 15'
1-2 Tobias Nikolai Andersen 17'
1-3 Durim Mehmeti 19'
2-3 Ukjent 26'
2-4 Durim Mehmeti 27'
2-5 Durim Mehmeti 42' (str)
3-5 Ukjent 47'
4-5 Lars Joakim Västford 54'
4-6 Durim Mehmeti 63'
5-6 Vegard Simensen 85'
5-7 Halvor Langvik Mathisen 87'


Turnering: 7. divisjon, avdeling 4

Tilskuere: 307

Dato: 8.8.2019

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *