Nadderud Kunstgress 2

Bane nummer 150 totalt skulle komme i et skikkelig snøvær på Nadderud Kunstgress, en fredag formiddag.

Jeg er såpass heldig at jeg kan arbeide hjemmefra en dag eller to stort sett hver uke. Jeg hadde gjort unna de fleste forpliktelsene mine kvelden før, og i våre dager kommer vi langt med PC med internettilgang og dekning på telefon, slik at jeg kunne jobbe på toget uten at noen tok skade av det.

Hensikten med dagens kontorplass hos NSB var at jeg denne fredagen hadde blinket meg ut treningskampen Stabæk v HamKam på Nadderud Kunstgress, med kampstart kl. 13.00. Dette er en kunstgressbane «vegg i vegg» med Nadderud Stadion som til daglig brukes av reservelaget til bæringene, så jeg tenkte at det kunne være like greit å huke av denne når to A-lag skulle i aksjon, selv om det da var en treningskamp.

Vel fremme på Oslo S hadde 7-eleven tilbud på baconpølser og da var det selvsagt liten tvil om hva som ble lunsj mens T-banen fraktet meg til Bekkestua. Fra denne T-banestasjonen har jeg gått til Nadderud flere ganger med Strømsgodset som bortelag, så navigeringen frem til banen ved siden av var ikke store jobben.

Det hadde allerede kommet noen lokale da jeg ankom i snøværet et lite kvarter før kampstart. Den gamle storheten Hamarkameratene hadde tatt turen fra Hedmark for å måle krefter med Stabæk. Hedmarkingene skal i 2019 måle krefter i 1. divisjon, mens Stabæk berget plassen i Eliteserien med et nødskrik etter kvalifisering mot Aalesund forrige høst.

Nadderud Kunstgress er ikke rare greiene, bortsett fra at anlegget er tilknyttet Nadderud Stadion og drar nytte av det i form av garderobeanlegg og sikkert kiosk og annet når det er seriekamp. Rundt kunstgressbanen er det ingen fasiliteter annet enn seter og tak over hode til innbyttere og lagledere. Mulig de også har fått orden på økonomien i Stabæk, for de bød hvert fall de fremmøtte på både et ark med lagoppstillinger og en kopp varm kaffe.

Etter at traktoren hadde måkt banen stilte jeg meg opp på kunstgresset for å ha litt varmere underlag mens jeg fulgte spent med på det som skjedde ute på banen. Der havnet jeg ved siden av en trivelig gjeng pensjonister, hvor alt var bedre før og røverhistorier ble servert over en lav sko. Gjestene fra Hamar viste gode takter og null respekt for sin motstander, og styrte i grunn butikken gjennom de første 45 minuttene. Det var en jevnspill og god fotballkamp de om lag 100 tilskuerne var vitne til i snødrivet på Nadderud selv om målene uteble. Da jeg hadde startet min ferd mot KIWI-butikken rett ved banen, både for å skaffe lunsj og litt varme i pausen, pekte dommer Espen Eskås på straffemerket, noe mot spillets gang, i hjemmelagets favør. Tobias Børkeeiet hadde ingen problemet med å gi hjemmelaget 1-0 til pause.

Såpass kaldt var det, at min iPhone sa takk for seg med om lag 30 prosent batterikapasitet. Med inspirasjon fra barndomshelten MacGyver visste jeg råd da jeg skrudde på PC-en på KIWI og ladet telefonen via USB-inngangen der, slik at jeg fikk notert målscorere og tidspunkt likevel.

Det viste seg å være et lurt trekk med notatblokk klar, for Stabæk hadde ingen planer om å la 1. divisjonslaget reise hjem med poeng i bagasjen selv om Ole Erik Midtskogen headet inn 1-1 etter et nydelig angrep fra gjestene. Nå snødde det virkelig godt i Bærum, og jeg hadde faktisk problemer med å se hvem som scoret mål på andre siden av banen, men etter å ha dobbeltsjekket med Budstikkas utskremte ble vi enige om at det var nummer 11 i grønt som skulle krediteres målet.

Jeg hadde fått innpass i brakkene til administrasjonen for å gjøre mitt fornødne, og idet jeg runder svingen igjen for å se de siste 10 minuttene rekker jeg akkurat å se corneren som Andreas Hanche-Olsen header i mål. Eliteserielaget hadde tatt over mer og mer utover omgangen, og kanskje det også hadde noe med at HamKam bokstavelig talt byttet hele laget etter 60 minutter.

Fem minutter før slutt fikk Stabæk tildelt dagens andre straffespark etter en felling fra HamKams keeper. Denne gangen gikk den rødkledde målvakten seirende ut av duellen, men Kristoffer Askildsen var den mest våkne på returen og dermed ble det 3-1 til slutt likevel.

Så snart dommeren bestemte seg for at nok var nok strenet jeg tilbake til T-banen for å rekke toget fra Oslo S. Det var lenge siden forrige gang jeg hadde sett HamKam live, og det var sågar trivelig å se de gamle Godset-guttene Petter Vaagan Moen og Łukasz Jarosiński i aksjon igjen. Bane nummer 150 totalt er et faktum, og en fin milepæl i starten av sesongen. Det blir neppe 200 i løpet av året, men kanskje det blir aktuelt på sikt.

For flere bilder fra Nadderud Kunstgress og andre besøk, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Stabæk Fotball 3 - 1 HamKam Fotball

Målscorere

1-0 Tobias Børkeeiet 45' (str)
1-1 Ole Erik Midtskogen 56'
2-1 Andreas Hanche-Olsen 82'
3-1 Kristoffer Askildsen 85'


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 100

Dato: 25.1.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *