KFUM Arena

Det var klart for det som høyst sannsynlig ville bli min siste nye bane i 2018-sesongen i Norge.

KFUM Oslo og Fredrikstad FK var begge gode nok (og/eller skuffende nok?) til å bli nummer to i sin 2. divisjonsavdeling. Byrival Skeid hadde snappet direkte opprykk foran KFUM, mens den gamle storheten Fredrikstad måtte til slutt trekke sverd mot Raufoss IL.

For å kunne slå følge med nevnte divisjonsvinnere til 1. divisjon skulle KFUM Oslo og FFK først måle krefter over et dobbeltoppgjør, før vinneren skulle spille nok et dobbeltoppgjør mot lag nummer 14 fra divisjonen over.

Mine gode kamerat og groundhopper-entusiast, Filip, og jeg hadde ikke sett hverandre siden undertegnede ble smidd i hymnens lenker i september, så vi var begge klar for både skravling og fotball denne lørdagen.

Min nye fru besøkte denne helgen en barndomsvenninne som studerer i Kristiansand, og jeg hadde således ingen planer om å ligge på latsiden gjennom helgen jeg hadde for meg selv. Jeg benyttet meg av statlig transport inn til hovedstaden hvor Filip og jeg ventet på hverandre foran hver vår Narvesen, før vi noen minutter over 13.00 lukta lunta og fant hverandre og lot bussen mot Mortensrud frakte oss opp til den sagnomsuste Ekebergsletta.

Selv om det ikke var Norway Cup vi skulle bevitne i dag kommer det mange minner tilbake fra denne plassen. For anledningen skulle vi besøke KFUM Arena som enn så lenge består av tribuner i tre, og noen grønne plastseter, samt et lite «tårn» på den ene langsiden. På den andre langsiden var det også et «tårn», eller trebygg, hvor sekretariatet holdt til. Bak det ene målet er kiosk (og klubbhus?) og en annen kunstgressbane, og bak det andre målet en provisorisk kiosk og bilvei. Litt borte fra anlegget var KFUM-hallen som også fungerte som garderober. Planene på dette anlegget er dog mange og store, men vi får nå ser hva de lander på etter hvert.

Vi tok oss inn på anlegget en liten halvtime før avspark, og mens Filip tok seg av sitt fornødne benyttet jeg anledningen til å knipse bilder og slå av en prat med kjentfolk i FFK-miljøet, som etter hvert har blitt overraskende mange, som jeg tilfeldig møtte på under min rundtur. Jeg fikk også anledning til å hilse på KFUMs reservekeeper som er en god bekjent.

Dette var som sagt første av to oppgjør mellom disse lagene, og forventningene til de for anledningen svartkledde aristokratene var selvsagt høye. KFUM spilte i OBOS så sent som i 2016, og var på ingen måte noen kasteball selv om de av mange ble ansett som enklere motstand enn både Hødd og Egersund som var nære på å kapre 2. plassen.

Hjemmelaget åpent uansett skarpt og gjestene fra Østfold hadde knapt noe å komme med de første 45 minuttene. Det er ikke sikkert akkurat det overrasket de som har fulgt FFK en stund. Vi som fulgte kampen fra bortefeltet ventet vel egentlig bare på at målet skulle komme, og det gjorde det etter 39 minutters spill og det sto seg også til pause. Jeg anslår at hvert fall halvparten av de 1 436 fremmøtte var fra Fredrikstad og da frister det å trekke parallellen (fritt gjengitt) som en LSK-supporter kom med etter at Lillestrøm trakk rundt 1 000 supportere til semifinalen i Drammen denne uka: «Dette laget fortjener ikke så god støtte fra tribunen sesong etter sesong.»

For de som har lest bloggen min eller vært med meg på kamp blir nok ikke overrasket av at jeg tok meg bort til kiosken for å få meg en kopp kaffe i pausen, mens vi i det lengste håpet at FFK skulle heve seg et par hakk i 2. omgang.  En rask titt i programbladet ble det også, og selv om det ikke var mer enn en firesiders blekke var det nå hvert fall noe som vi dessverre ikke er bortskjemt med her til lands.

2. omgang begynte, om mulig, enda verre enn den første for FFK sin del, for allerede etter 49 minutter doblet hjemmelaget sin ledelse. Også dette må sies å være fortjent for gjestene hadde svært lite å komme med gjennom dette oppgjøret. To minutter før full tid økte KFUM også til 3-0, noe som gjør utkastpunktet veldig vanskelig for Fredrikstad før neste lørdag, og de må for all del ikke slippe inn mål.

Vi huket av for ny bane både Filip og jeg, før vi møtte på min FFK-kompis Jon Erik på vei ut av stadion og slo følge med han mot bussholderplassen. Han skulle videre til Stockholm for å se sitt kjære AIK så vi var alle interesserte i å komme oss raskt ned til sentrum. Vi kom bortimot ikke langt før Elisabeth, en ny FFK-bekjent for min del, kjørte forbi oss og tilbød seg å svippe oss ned til sentrum. Det tilbudet var for godt til å si nei til, og etter en kjapp matbit på Oslo S brøt vi opp og gikk hvert til vårt.

Da var det bare for meg å returnere til Østfold for å sove og pakke litt før jeg skulle avslutte helgen med en svipptur til Bergen for å se mitt kjære Strømsgodset måle krefter mot Brann på Brann Stadion, noe som for øvrig ikke vill bli nye bane.

For flere bilder fra KFUM Arena, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

KFUM Oslo 3 - 0 Fredrikstad FK

Målscorere

1-0 Moses Dramwi Mawa 39'
2-0 Tore André Hagbø Sørås 49'
3-0 Mansour Gueye 88'


Turnering: Kvalifisering for 1. divisjon, runde 1, kamp 1

Tilskuere: 1 436

Dato: 3.11.2018

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *