Spydeberg Stadion

Spydeberg og indre Østfold ble bråbestemt da det viste seg at en groundhopper-kollega fra Drøbak også skulle ta turen.

Spydeberg er et tettsted i indre Østfold som grenser til byen Askim. Stedene i seg elv var ikke mye for meg, da jeg har flere barndomskamerater i området, men fotballen hadde altså aldri fått meg dit.

Groundhopperen Anders Johansen, mannen bak blokken Vikinghopper, meldte at han skulle ta med seg sin engelske kamerat, Paul Fergusson, til de dype skoger. Da ble kampen brått interessant for meg også, og jeg bestemte meg nokså rask for å ta turen.

Vi ankom anlegget nokså likt, selv om de to andre kom med toget og undertegnede i bil. Anders Johansen har jeg møtt ved en anledning tidligere, da i Drøbak, og det var stas å møte noen likesinnede igjen. Vi tok en runde rundt anlegget mens kampen kom i gang. Vi var de eneste som knipset bilder av det som var av fasiliteter, og diskuterte intern hvor sære vi egentlig var som holder på med dette.

Spydeberg Stadion, som må sies å være en raus beskrivelse av anlegget, består av klubbhus på den ene langsiden. Her finnes også en liten provisorisk sittetribune. Dette er det som er av fasiliteter. På motsatt langside er det en høyde med gressplen, som gir litt karakter til anlegget, da det havner i en slags «gryte».

Spydeberg kom best i gang i selve kampen, og scorte to mål i løpet av de første 21 minuttene. Vi var nok delvis mer interesserte i å prate fotball med hverandre enn å vie all vår oppmerksomhet til kampen. Vi fikk nå med oss det viktigste, men dommeren blåste likevel fort av til pause.

Pausen brukte vi til å teste ut kiosken, samt høre om engelskmannen Pauls videre planer for turen i Norge. Han skulle ganske riktig få med seg en kamp eller to til før han måtte returnere til balløya.

Anders slo av en kort prat med noen av spillerne fra DFI 2 da spillerne igjen entret banen til det som ble en mer jevnspilt 2. omgang. Praten satt løst også gjennom de siste 45 minuttene. DFI 2 holdt godt følge med sitt vertskap til det var igjen et kvarter av oppgjøret. De siste 15 minuttene satte Spydeberg inn ytterligere tre mål, som fastsatte sluttresultatet til hele 5-0.

Anders og Paul brøt opp straks oppgjøret var ferdig for å rekke toget, og da så heller ikke jeg noen grunn til å ikke sette med i bilen og returnere til ytre Østfold.

Spydeberg IL 5 - 0 Drøbak/Frogn IL 2

Målscorere

1-0 Mathias Aanerød 12'
2-0 Kastriot Besimi 21'
3-0 Ludvig Våler Langseth 76'
4-0 Frederik Graakjær 87'
5-0 Mathias Aanerød 89'


Turnering: 5. divisjon

Tilskuere: 43

Dato: 15.5.2017

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *