Thordéngården (Sverige)

Fri fra jobb og etterlatt alene en hel lørdag. Det måtte jo bare bli groundopping.

Jeg trenger ikke lenger å kjøre mange milene over riksgrensen før jeg møter på mange spennende destinasjoner i Sverige. Denne lørdag fulgte jeg E6 omtrent halvveis til Göteborg fra grensen, før jeg tok av mot Uddevalla. Dagens første kamp skulle IK Svane være vertskap for, som jeg trodde skulle finne sted på deres hjemmebane Svanevallen Uddevalla.

Det skulle vise seg at kampen ble spilt på Thordéngården, som var smykket med klubblogoen til IK Oddevold. Jeg tenkte som så at de måtte låne en bane, men det virket enda mer merkelig da hjemmebanen til dette IK Oddevold ser ut til å være Rimnersvallen, ikke lange biten unna.

Jeg lot meg ikke stoppe av det, og gikk Thordéngården i møte, et anlegg som var et hyggelig bekjentskap. Jeg hadde ikke tatt ut svensk valuta til denne turen, noe jeg egentlig har for vane å gjøre. Med bare en svensk versjon av VIPPS og kontakter som betalingsmuligheter, ble jeg vist nåde og slapp inn uten å betale for meg, siden jeg hadde reist helt fra Norge.

Thordéngården entret ed klubbhuset som liten en kort spasertur fra selve banen. Banen entres fra den ene kortsiden. Alt av fasiliteter er på den ene langsiden i form av en tribune i tre som strekker seg over deler av langsiden. Rundt resten av banen er det skog og ellers ugunstige plasser å oppholde seg som tilskuer.

Igjen er jeg ikke kar for å huske detaljer fra kampen, da jeg er langt bak skjema hva gjelder min reisebrev. Da gjestene Kärra KIF tok ledelsen allerede etter to minutter ante jeg et svensk fyrverkeri av en fotballkamp. Om det var en velspilt kamp, lot målene vente på seg. Mange trodde at hjemmelaget sikret seg ett poeng med sin utligning ti minutter før slutt. Gjestene ville det annerledes, og satte inn seiersmålet på overtid, til stor fortvilelse fra hjemmelagets supportere.

Jeg hastet til bilen strakt kampen var slutt, jeg hadde nemlig planer om å rekke en kamp til før jeg skulle tilbake til Norge.

IK Svane 1 - 2 Kärra KIF

Målscorere

0-1 Frane Sirinic 2'
1-1 Marcis Knutsen 80'
1-2 Ron Bergquist 90+1'


Turnering: Division 3, Nordvästra Götaland

Tilskuere: 70

Dato: 22.4.2017

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *