Melløs Kunstgress

Fotballen har endelig begynt å rulle igjen på norske fotballbaner i form av treningskamper. Det var såpass lenge siden forrige fotballkamp fra tribuneplass nå, at jeg klarte ikke å holde meg unna Moss denne søndags ettermiddagen.

Etter mine faste gjøremål, satte jeg kursen for Moss og Melløs Kunstgress denne flotte søndagen. Kampstart klokken 15.00 burde innby til godt vær og en del lokale patrioter. Jeg varmet opp til kamp med et mellommåltid på McDonalds på Mosseporten, før turen gikk til dagens kamparena.

Melløs Kunstgress ligger vegg i vegg med Melløs Stadion, som til daglig er hjemmebanen til Moss Fotballklubb. Som jeg har omtalt før, er disse banene som ligger rett ved siden av hovedstadionet gull verdt for groundhoppere som meg selv, da den geografiske forskjellen er nok til å notere seg for en ny bane.

Melløs Kunstgress er en gørr kjedelig bane. Det er en inngjerdet kunstgressbane med såkalt hard standing rundt hele banen og en kiosk i det ene hjørnet. Slike baner er dessverre ikke veldig uvanlig nedover i seriesystemet i Norge.

Når jeg reiser rundt for å besøke nye baner ønsker jeg i utgangspunktet å unngå treningskamper, som ikke regnes som offisielle kamper. Jeg prøver også å unngå kamper der B-lagene til klubbene er hjemmelag. Melløs Kunstgress brukes til vanlig som hjemmebane for B-laget til Moss. Valget mellom å se B-laget i offisiell kamp, eller A-laget i en uoffisiell kamp var et valg mellom to onder i så måte. Jeg ivret såpass etter å se norsk fotball igjen, at valget denne søndagen i februar falt på treningskamp. Jeg får vurdere senere om jeg vender tilbake for en offisiell kamp ved en senere anledning.

Nå var det uansett klart for kamp, og det gikk etter hvert opp for meg, etter å ha forhørt meg med noen brukere på VG Debatt, at det er rekruttene til Fredrikstad som skulle gjeste kråkene fra Moss. Med det fikk jeg likevel se et B-lag på Melløs Kunstgress denne dagen.

Kampen utartet seg som treningskamper ofte gjør, med lite finspill og mange bytter. Første omgang var jevnspilt, og det skjedde egentlig ikke all verden selv om Moss var det førende laget omgangen sett under ett. Da det gikk mot pause begynte jeg å trekke min egen beslutning om valg av joggesko som dagens fottøy i tvil, og benyttet pausen i kampen til å sette meg noen minutter i bilen for å varme føttene.

Det valget, derimot, var jeg mer fornøyd med enn valget av fottøy, og da spillerne entret banen igjen tok også jeg oppstilling for de siste førtifem minuttene. Spillet i andre omgang varmet heldigvis mer enn spillet før pause. Moss var stadig det førende laget, og da det nærmet seg timen spilt tok de også ledelsen etter et flott angrep.

Moss slakket ikke på gassen av den grunn og fortsatte å kjøre oppgjøret. Et snaut kvarter etter det første målet burde de doblet ledelsen da en FFK-spiller ble sendt i dusjen for å ha reddet en ball med hånden på målstreken. FFK-spilleren bedyret sin uskyld, med dommeren var sikker i sin sak. Straffen ble mesterlig reddet av FFKs keeper som holdt gjestene inne i kampen.

Det skulle derimot ikke gå mer enn to-tre minutter før Moss likevel doblet sin ledelse, og ytterligere to minutter senere punkterte de kampen med 3-0-scoringen. Sluttsignalet fra dømmerens fløyte lød ikke et minutt for tidlig og jeg kastet meg i bilen med vifta på full guffe, da jeg satte kursen tilbake til mitt nye hjem i Halden. Det var deilig å endelig komme i gang med fotball-året 2017.

Moss FK 3 - 0 Fredrikstad FK 2

Målscorere

1-0 Tim Reinback 56'
2-0 Rene Elshaug 75'
3-0 Dawda Leigh 78'


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 60

Dato: 12.2.2017

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *